Dietă eficientă: A slăbit 49 de kilograme, deşi era...

Citeste mai mult»

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra...

Citeste mai mult»

Descoperirea mayașă care a cutremurat lumea

Citeste mai mult»

3 efecte NEGATIVE ale consumului de sfeclă roşie

Citeste mai mult»

Gest controversat - De ce dau indienii din cap tot timpul

Citeste mai mult»

Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de...

Citeste mai mult»

Cei care fac asta regulat au salarii mai mari şi posturi...

Citeste mai mult»

Zodiile şi incompetenţa - Vărsătorii sunt cei mai...

Citeste mai mult»

Slăbeşti DUBLU, fără efort, dacă bei asta zilnic

Citeste mai mult»

Când găteşti carne de pui, trebuie neapărat să...

Citeste mai mult»

Astrologul confirmă: ACESTE 4 zodii au toate şansele de a...

Citeste mai mult»

Află din următoarele rânduri ce se întâmplă cu Pământul

Citeste mai mult»

Reguli pe care să nu le uiţi când iubeşti

Citeste mai mult»

Ce îi intimidează pe bărbaţi la tine, în funcţie de zodie

Citeste mai mult»

Cercetătorii dezvăluie cum să-ţi controlezi visele

Citeste mai mult»

Horoscop: Când ÎNCETEAZĂ fiecare zodie să iubească

Citeste mai mult»

Vezi unde poți găsi cea mai bună sare din lume

Citeste mai mult»

Menstruaţie mai scurtă cu ajutorul unui truc simplu şi...

Citeste mai mult»

8 adevăruri pe care orice cuplu ar trebui să le știe ca...

Citeste mai mult»

9 tipuri de dureri care te induc în eroare

Citeste mai mult»

6 remedii naturale pentru a-ți curăța și dezinfecta limba

Citeste mai mult»

Piept de pui cu lămâie și usturoi

In Reţete de 22 feb 2018

O rețetă incredibil de ușoară, pe care oricine o poate prepara și efectiv delicioasă, foarte aromată și bună alături de orice garnitură: paste, orez sau cartofi.

Timp: 1 oră
Dificultate: ușoară
Porţii: 4
Kilocalorii: 394/porție
Ingrediente:

1/4 cană ulei de măsline extravirgin, 1/3 cană vin alb sec, 1 linguriță cimbru, 1 lămâie, 1 linguriță și 1/2 oregano, coaja de la 2 lămâi, 2 linguri zeamă de lămâie, 4 piepți de pui fără os sau piele, 9 căței usturoi, sare, piper

Mod de preparare:

1. Se încinge cuptorul la 230 grade Celsius și se încălzește uleiul într-o tigaie mică, pe foc mediu, apoi se adaugă usturoiul pisatși se amestecă timp de 1 minut, fără ca acesta să-și schimbe culoarea.

2. Se oprește focul și se adaugă vinul, coaja de lămâie, zeama de lămâie, oregano, cimbru și 1 linguriță sare, apoi se pune tot sosul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

3. Se tamponează pieptul de pui cu șervețele de hârtie, ca să fie cât mai uscat, și se poziționează în tava cu sosul de usturoi și lămâie, cu partea umflată în sus.

4. Se unge suprafața pieptului de pui cu o pensulă înmuiată în ulei și se asezonează carnea cu sare și piper după gust.

5. Se taie lămâia în 8 părți și se pune printre bucățile de pui, apoi se dă tava la cuptor pentru 30-40 de minute, în funcție de dimensiunea pieptului de pui, până ce acesta este făcut, adică până când se colorează ușor în maro.

6. Se scoate tava din cuptor și se acoperă cu folie de aluminiu, pentru 10 minute, apoi se servește cald alături de sosul din tavă.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
15 dec