Dietă eficientă: A slăbit 49 de kilograme, deşi era...

Citeste mai mult»

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra...

Citeste mai mult»

Descoperirea mayașă care a cutremurat lumea

Citeste mai mult»

3 efecte NEGATIVE ale consumului de sfeclă roşie

Citeste mai mult»

Gest controversat - De ce dau indienii din cap tot timpul

Citeste mai mult»

Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de...

Citeste mai mult»

Cei care fac asta regulat au salarii mai mari şi posturi...

Citeste mai mult»

Zodiile şi incompetenţa - Vărsătorii sunt cei mai...

Citeste mai mult»

Slăbeşti DUBLU, fără efort, dacă bei asta zilnic

Citeste mai mult»

Când găteşti carne de pui, trebuie neapărat să...

Citeste mai mult»

Astrologul confirmă: ACESTE 4 zodii au toate şansele de a...

Citeste mai mult»

Află din următoarele rânduri ce se întâmplă cu Pământul

Citeste mai mult»

Reguli pe care să nu le uiţi când iubeşti

Citeste mai mult»

Ce îi intimidează pe bărbaţi la tine, în funcţie de zodie

Citeste mai mult»

Cercetătorii dezvăluie cum să-ţi controlezi visele

Citeste mai mult»

Horoscop: Când ÎNCETEAZĂ fiecare zodie să iubească

Citeste mai mult»

Vezi unde poți găsi cea mai bună sare din lume

Citeste mai mult»

Menstruaţie mai scurtă cu ajutorul unui truc simplu şi...

Citeste mai mult»

8 adevăruri pe care orice cuplu ar trebui să le știe ca...

Citeste mai mult»

9 tipuri de dureri care te induc în eroare

Citeste mai mult»

6 remedii naturale pentru a-ți curăța și dezinfecta limba

Citeste mai mult»

Cotlet de miel umplut cu salată, pregătit pe fân

In Reţete de 6 apr 2018

Anul acesta încearcă o rețetă inedită de friptură pentru masa de Paște și gătește cotlet de miel aromat ușor și dulce cu fum.

Timp: 2 ore și 30 minute
Dificultate: medie
Porţii: 6
Kilocalorii: 435/porție
Ingrediente:

1 lămâie, 1 legătură cimbru, 1 kg și 1/2 cotlet de miel cu os, 2 legături rozmarin, 2 linguri ulei de măsline, 4 căței usturoi, 4 anchois, 70 g pesmet, 100 g paie, 250 g salată kale, 500 ml supă de miel sau pui, sare, piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

1. Se fierbe salata cât să se înmoaie, apoi se trece prin apă cu gheață și se stoarce ușor de exces, după care se toacă mărunt.

2. Se adaugă într-un castron mare salata, usturoiul tocat mărunt, bucățile de anchoa tăiate foarte mic, coaja lămâie și pesmetul, apoi se asezonează cu sare și mult piper.

3. Se crestează cotletul de miel pe lângă os și se pune umplutura, apoi se leagă cu ață alimentară, astfel încât mare parte din umplutură să rămână înăuntru.

4. Se preîncălzește cuptorul la 190 grade Celsius (treapta 5), timp în care se amestecă rozmarinul și cimbrul cu paiele mărunțite, care se pun peste friptură, într-o tavă de copt adâncă.

5. Se înțeapă cotletul desupra, pentru a putea fi pătruns bine de arome și căldură, apoi se stropește cu ulei, se pune supa și se presară sare.

6. Se dă la cuptor tava pentru 1 oră și 20 minute, iar la sfârșit se mai lasă încă 10 minute dacă nu se dorește o friptură în sânge plus alte 10 minute dacă se vrea a fi o friptură bine făcută și când se scoate se lasă la aerisit 20 de minute, după care se taie felii subțiri și se servesc alături de o garnitură de cartofi copți.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
09 dec