Cartofi dulci cu usturoi

In Reţete de 12 oct 2018

O cină sănătoasă și ușoară sau o gustare delicioasă, ceva care ca gust se situează undeva între cartofi și dovleac, cu care merită să te răsfeți din când în când.

Timp: 35 minute
Dificultate: Redusă
Porţii: 6
Ingrediente:

6 cartofi dulci mari, sare, 5 linguri ulei de măsline, 6 căței usturoi, 2 lingurițe cimbru, 1/4 linguriță fulgi de ardei iute, 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare:

1. Se fierb cartofii timp de 15 minute în apă rece cu 2 linguri de sare, apoi se scurg și se lasă la răcit.

2. Se încinge grătarul din cuptor la maxim și se pun 2 linguri de ulei într-o tigaie mică, în care se adaugă usturoiul pisat, cimbrul și ardeiul iute, apoi se lasă 45 de secunde la gătit în cuptor, după care se îndepărtează de pe foc.

3. Se taie cartofii în jumătate, pe lungime, și se feliază fiecare bucată în 3-4 părți, în funcție de dimensiunea lor inițială, iar aceste felii mai mari se ung cu restul de ulei și se asezonează cu sare, apoi se pun pe grilajul din cuptor până se fac aurii, adică în jur de 6 minute.

4. Se iau cartofii din cuptor și se amestecă imediat cu sosul de usturoi, apoi se garnisește totul cu pătrunjelul tocat

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 oct