roger

Legendarul Roger Federer este miliardar, conform Forbes....

Citeste mai mult»
emily

Tragedie la filmările din Veneţia pentru serialul "Emily...

Citeste mai mult»
Mihai Călin și soția sa

Mihai Călin, despre căsnicia sa de 22 de ani: „Viața te...

Citeste mai mult»
serena

Serena Williams dezvăluie cum a slăbit. "Pur şi simplu nu...

Citeste mai mult»
jackpot

Mega jackpot de 250 de milioane de euro, câştigat în...

Citeste mai mult»
ian

Gheorghe Hagi a devenit bunic. Ianis şi soţia sa Elena...

Citeste mai mult»
Nadeen Ayoub

Ea e tânăra care va reprezenta Palestina la Miss...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

„Regina ketaminei” va pleda vinovată în cazul morții...

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Prinţul şi prinţesa de Wales se vor muta într-o casă nouă...

Citeste mai mult»
Shakira

Shakira anulează un concert din septembrie în Republica...

Citeste mai mult»
Marius Borg Hoiby

Fiul cel mare al prințesei moștenitoare a Norvegiei,...

Citeste mai mult»
ochi

Obiceiul aparent inofensiv care poate afecta grav vederea

Citeste mai mult»
Priscilla Presley

Foştii parteneri de afaceri ai Priscillei Presley au...

Citeste mai mult»
Melania Trump

Melania Trump ameninţă că îl va da în judecată pe Hunter...

Citeste mai mult»
Freddie Mercury

Fiica „secretă” a lui Freddie Mercury vorbește pentru...

Citeste mai mult»
felix

Felix Baumgartner avea o asigurare de 500 de milioane de...

Citeste mai mult»
Daniel Day-Lewis

Daniel Day-Lewis revine pe ecrane pentru a juca în filmul...

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Prinţul Harry şi Meghan Markle şi-au prelungit...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Taylor Swift anunță un nou album, intitulat 'The Life of...

Citeste mai mult»
madonna

Cântăreața Madonna face apel la donații pentru 'copiii...

Citeste mai mult»
emma

Emma Thompson spune că Donald Trump a invitat-o la o...

Citeste mai mult»
banderas

Antonio Banderas exclude posibilitatea pensionării la...

Citeste mai mult»
Rafael Nadal

Rafael Nadal a devenit tată pentru a doua oară. Soţia sa...

Citeste mai mult»

Ciocolată împotriva gripei: descoperirea care ar putea...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

„Ducesa dificilă” Meghan Markle, ignorată de prietenii...

Citeste mai mult»

Femeile cu mai mulți copii prezintă un risc de cancer mai...

Citeste mai mult»
sole

„Ziua AUREI” – prima campanie din România în care un...

Citeste mai mult»
Francis Ford Coppola

Regizorul american Francis Ford Coppola, după ce a fost...

Citeste mai mult»
Katy Perry

O admiratoare în vârstă de 12 ani a lui Katy Perry s-a...

Citeste mai mult»
Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne a murit din cauza unui stop cardiac

Citeste mai mult»
Lady Gaga

Lady Gaga a înregistrat o piesă pentru coloana sonoră a...

Citeste mai mult»
 Sean Combs

Un judecător american a refuzat eliberarea pe cauțiune a...

Citeste mai mult»
dua lipa

Dua Lipa se declară „recunoscătoare” după ce a primit...

Citeste mai mult»
oasis

Un fan Oasis a murit căzând de la tribuna superioară a...

Citeste mai mult»
Harry

Prinţul Harry, acuzat într-o biografie a ducelui de York...

Citeste mai mult»
asky

De ce să alegi un hotel cu plajă privată pentru...

Citeste mai mult»
arnold

Ce alimente a exclus Arnold Schwarzenegger din meniul...

Citeste mai mult»
justin

Justin Timberlake a anunțat că suferă de boala Lyme

Citeste mai mult»
Hulk Hogan

Hulk Hogan a murit din cauza unui „infarct miocardic...

Citeste mai mult»
suc

Cât de mult îi afectează pe copii timpul petrecut în fața...

Citeste mai mult»

„Aspic” cu parmezan

In Reţete de 12 mar 2019

O rețetă de inspirație franțuzească ce poate fi servită atât pe post de aperitiv cât și ca desert.

Timp: 2 ore și 20 minute
Dificultate: Medie
Porţii: 2
Ingrediente:

100 g zahăr tos, 320 g apă, 300 g parmezan ras, 40 g glucoză, 80 g suc de portocale, coaja de la 1 portocală, 8 foi de gelatină, zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Se înmoaie foile de gelatină în apă rece.

2. Se rade coaja de portocală (doar partea portocalie, fără a intra în partea albă, pentru a evita gustul amar) și se stoarce sucul de portocală.

3. Se mixează zahărul tos cu apa, parmezanul, glucoza și sucul de portocală timp de 12 minute, mai întâi la viteză mare, apoi reducând treptat turațiile, după care se crește din nou viteza, pentru a obține consistența de mousse.

4. Se stoarce gelatina de apă și se adaugă în amestecul anterior, mixând din nou cu rapiditate.

5. Se toarnă totul foarte încet în forme, folosind o spatulă, și se lasă la răcit.

6. Se țin formele la frigider timp de 2 ore, apoi se servește aspicul presărat cu zahăr pudră și ornat cu coajă de portocală.

Tips: Zeama și coaja de portocale se pot înlocui cu zeamă și coajă de lămâie, iar la sfârșit se poate turna deasupra o reducție de oțet balsamic în loc de a se pune coajă de portocale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 aug