dieta cu pește

Cum să slăbești cu ajutorul dietei cu pește

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 14 mai 2021: Balanțele primesc stimulente, iar...

Citeste mai mult»
vaccin

Ce se întâmplă în organismul unei persoane dacă primește...

Citeste mai mult»
Gal Gadot

Gal Gadot, aspru criticată de activişti, jurnalişti şi...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 13 mai 2021: Gemenii au probleme în plan amoros,...

Citeste mai mult»
covid-19

Pierderea mirosului şi a gustului pentru o perioadă...

Citeste mai mult»
Bill Gates și Melinda

Bill Gates organiza petreceri nud „nebunești” cu...

Citeste mai mult»
ellen degeneres

Lovitură dură pentru Ellen DeGeneres. Prezentatoarea TV...

Citeste mai mult»
Monica Anghel

Monica Anghel, primele declarații după moartea fostului...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 12 mai 2021. Berbecii se gândesc să-și schimbe...

Citeste mai mult»
creveti de legume

Creveți cu legume la tigaie, rețeta ideală pentru un prânz

Citeste mai mult»
coronavirus

Răsturnare de situație. Cât durează, de fapt, anticorpii...

Citeste mai mult»
Tom Cruise

Tom Cruise a înapoiat toate cele trei Globuri de Aur...

Citeste mai mult»

Cum să slăbești rapid cu ajutorul ceaiurilor

Citeste mai mult»
coronavirus

Noi detalii despre coronavirus. Ce se întâmplă în...

Citeste mai mult»
zodii

Zodii care nu înșală niciodată. Cine sunt nativiii în...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift, prima femeie care va primi trofeul Global...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 8 aprilie 2021: Gemenii încep o nouă etapă în...

Citeste mai mult»
vaccin

Vaccinarea anti COVID-19 asociată şi unui număr mai mic...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 7 mai 2021: Taurii au parte de provocări și fac...

Citeste mai mult»
voltaj

Concertul Voltaj de Ziua Europei, anulat după ce un...

Citeste mai mult»
william

Prințul William și Kate Middleton și-au lansat propriul...

Citeste mai mult»
vaccin

Vești bune! Vaccinul anti-COVID19 de la Moderna, eficient...

Citeste mai mult»
minciuni

Cum îți dai seama că un bărbat te minte. Lucruri pe care...

Citeste mai mult»
sare

Cât de periculos este consumul exagerat de sare pentru...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 6 aprilie 2021: Berbecii sunt în centrul...

Citeste mai mult»
Britney Spears

Britney Spears critică drept „ipocrite” documentarele...

Citeste mai mult»
Nick Kamen

Nick Kamen, model şi cântăreţ englez, a murit la vârsta...

Citeste mai mult»
vaccin

Novavax începe testele la vaccinul anti-Covid pentru...

Citeste mai mult»
legume cu frunze

Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei mânca legume cu...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 5 mai 2021: Berbecii au noroc în dragoste, iar...

Citeste mai mult»
Bianco

O actriţă britanică din "Game of Thrones" a depus...

Citeste mai mult»
Bill Gates și Melinda

Bill şi Melinda Gates divorţează după 27 de ani de căsnicie

Citeste mai mult»
vaccin

Irina Rimes, apel către fani pentru vaccinare: ”Nu m-a...

Citeste mai mult»
noel

Actorul Noel Clarke, suspendat de BAFTA din cauza unor...

Citeste mai mult»
Selena Gomez

Selena Gomez, mărturisire neașteptată. Actrița a vorbit...

Citeste mai mult»
Anne Douglas

Producătoarea Anne Douglas, văduva lui Kirk Douglas, a...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 30 aprilie 2021: Balanețele ar trebui să aibă...

Citeste mai mult»
fier

Cum îți dai seama că ai anemie de fier

Citeste mai mult»
vaccin

Un vaccin candidat împotriva malariei a demonstrat o...

Citeste mai mult»

„Aspic” cu parmezan

In Reţete de 12 mar 2019

O rețetă de inspirație franțuzească ce poate fi servită atât pe post de aperitiv cât și ca desert.

Timp: 2 ore și 20 minute
Dificultate: Medie
Porţii: 2
Ingrediente:

100 g zahăr tos, 320 g apă, 300 g parmezan ras, 40 g glucoză, 80 g suc de portocale, coaja de la 1 portocală, 8 foi de gelatină, zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Se înmoaie foile de gelatină în apă rece.

2. Se rade coaja de portocală (doar partea portocalie, fără a intra în partea albă, pentru a evita gustul amar) și se stoarce sucul de portocală.

3. Se mixează zahărul tos cu apa, parmezanul, glucoza și sucul de portocală timp de 12 minute, mai întâi la viteză mare, apoi reducând treptat turațiile, după care se crește din nou viteza, pentru a obține consistența de mousse.

4. Se stoarce gelatina de apă și se adaugă în amestecul anterior, mixând din nou cu rapiditate.

5. Se toarnă totul foarte încet în forme, folosind o spatulă, și se lasă la răcit.

6. Se țin formele la frigider timp de 2 ore, apoi se servește aspicul presărat cu zahăr pudră și ornat cu coajă de portocală.

Tips: Zeama și coaja de portocale se pot înlocui cu zeamă și coajă de lămâie, iar la sfârșit se poate turna deasupra o reducție de oțet balsamic în loc de a se pune coajă de portocale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
13 mai