10 standarde de frumusețe periculoase

De în Moda 25 sep 2018

Fiecare epocă și fiecare națiune are propriile standarde de frumusețe, dar uneori, femeile trebuiau să-și sacrifice sănătatea, aspectul și chiar viața, pentru a se ridica la nivelul așteptărilor celor din jur.

De-a lungul istoriei, au existat destul de multe obiceiuri ciudate, iar femeile s-au aliniat la toate, pentru că țineau să fie mereu la modă. Iată câteva dintre cele mai periculoase lucruri pe care le făceau reprezentantele sexului frumos pentru a atrage atenția bărbaților.

1. Vopsea de păr periculoasă

În secolul al XIX-lea, femeile foloseau deja vopsele de păr periculoase, care pe atunci conțineau niveluri toxice de nitrați și afectau pielea scalpului, părul și plămânii. În plus, rezultatele erau impredictibile, de exemplu, în loc de negru părul putea deveni verde.

2. Cremă cu cianură și mercur

Cremele pentru îndepărtarea alunițelor sau a negilor conțineau mari cantități de cianură și mercur. Folosirea acestor creme ducea la acumularea de mercur în organism și scurta viețile femeilor din cauza intoxicației cu această substanță toxică ce atacă sistemul central nervos, care mai era folosită pentru a catifela pielea și a vindeca sifilisul.

3. Blush cu minerale vulcanice

Acesta conținea foarte mult mercur și era folosit în cele mai vechi timpuri de către femeile din Japonia și China, întâi pentru a da culoare pomeților, apoi ca vopsea de păr. Numai inhalarea vaporilor produși de cosmeticele de acest gen ducea la intoxicații severe.

4. Viermi pentru slăbit

Femeile făceau destul de puțină mișcare și nu țineau diete stricte, dar luau pastile ce conțineau ouăle anumitor tipuri de viermi, care să le roadă pe dinăuntru. S-a descoperit ulterior că femeile care chiar au slăbit prin această modalitate aveau stări frecvente de greață, anemie, sistem imunitar slăbit, dureri de cap și se simțeau obosite.

5. Rochii din flanelă

În timpul epocii victoriene, erau la modă hainele din flanelă, dar pe care și pe permiteau doar anumite pături sociale, astfel încât materialul scump a fost înlocuit de unul mai ieftin, care era inflamabil și oricine se apropia de o sobă sau mergea cu o lumânare în mână putea lua foc.

6. Ascuțirea dinților

Fiecare țară are propriile standarde de frumusețe. De exemplu, în Indonezia, femeile își ascuțeau dinții ca să semene cu cei ai rechinilor, în schimb, caninii îi aplatizau. Unele femei încă mai respectă această tradiție, dar procedeul este dureros și periculos, deoarece bacteriile intră foarte ușor în organism prin smalțul deteriorat.

7. Decorarea dinților

Acum aproximativ 2000 de ani, maiașii își decorau dinții cu aur și pietre prețioase. Mai întâi se făcea câte o gaură mică în fiecare dinte, apoi aceasta se astupa cu ceva prețios. În Egiptul Antic se folosea o tehnică foarte asemănătoare, care indica statutul social al unei persoane.

8. Deformarea craniului

În antichitate, un cap prelungit, care semăna cu un ou, era considerat a fi ceva special și arheologii au descoperit astfel de schelete peste tot în lume. Anticii lucrau la schimbarea formei capului încă din copilărie, când cei mici erau înfășurați în diverse bandaje și legați de scânduri de lemn. Aceste tehnici aveau efecte teribile asupra creierului copiilor, care adesea mureau de la acest procedeu.

9. Legarea sânilor

Femeile trebuia să aibă sânii mici în Evul Mediu, din cauza influențelor creștinătății, care susținea că femeile nu trebuie să aibă un corp sexual. Pentru a avea coapse înguste, piept plat, mâini mici și picioare mici, fetele erau înfășurate în diverse materiale încă din copilărie, iar glandele mamare nu se mai dezvoltau.

10. Sarcina

Tot în Evul Mediu, un cult ce o venera pe Fecioara Maria, a făcut ca sarcina și sânii lăsați să fie ceva foarte răspândit. Pentru a fi la modă, o femeie trebuia să fie însărcinată sau să poarte o burtă falsă. Cu toate acestea, dacă năștea de mai multe ori sau purta prea mult timp burta specială, o femeie avea probleme cu coloana vertebrală și obosea din ce în ce mai repede.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Moda
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 ian