Tocană de vită cu cidru de mere

In Reţete de 22 sep 2016

Un preparat gustos, ideal pentru un prânz în familie, într-o zi rece de toamnă!

Timp: 2 h 45 min
Dificultate: Medie
Porţii: 6
Kilocalorii: 500
Ingrediente:

3 linguri de făină, 2 lingurițe de sare, 1 linguriță de piper negru, 1/2 linguriță de cimbru, 1 kg de carne de vită cubulețe, 3 linguri de ulei de măsline, 2 căni de cidru de mere, 3/4 cană de apă, 1/4 cană de oțet de mere, 1 foaie de dafin, 4 morcovi tăiați felii, 3 cartofi tăiați cuburi, 2 cepe mărunțite, 2 bețe de țelină tocate mărunt, 1 măr feliat

Mod de preparare:

1. Amestecă făina, sarea și cimbrul într-un bol. Pune cuburile de carne în această compoziție și amestecă bine.

2. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie în care vei căli apoi cuburile de carne. După ce carnea a făcut o crustă maro, adaugă peste cidrul de mere, apa, oțetul de mere, frunza de dafin și amestecă bine. Setează focul la minim și lasă carnea să fiarbă preț de o oră.

3. După o oră, adaugă legumele, amestecă, și mai lasă oala pe foc încă o oră, tot la foc mic.

Poftă bună!

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 noi