Salată marocană cu sfeclă şi dressing de iaurt

In Reţete de 18 iul 2018

O salată de sfeclă roșie delicioasă, cu un dressing cremos de iaurt organic, ce pune încă o dată în valoare beneficiile sfeclei pentru sănătate.

Timp: 15 minute
Dificultate: Redusă
Porţii: 4
Kilocalorii: 198/porție
Ingrediente:

250 ml iaurt natural, 2 lingurițe chimen, 1 cățel de usturoi, sare de mare, piper negru proaspăt măcinat, 750 g sfeclă fiartă în oțet, 250 g baby spanac, 1 legătură mentă, 1 legătură coriandru

Mod de preparare:

1. Se amestecă toate ingrediente pentru dressing într-un bol mic și se asezonează cu sare și piper.

2. Se taie sfecla în felii wedges egale, care se amestecă într-un castron mare cu spanacul spălat și scurs bine, marea majoritate a mentei și coriandrului, apoi se pune dressing-ul deasupra acestei combinații și se ornează cu restul de ierburi tocate mărunt.

Tips: 1. Cu cât este lăsat mai mult la infuzat dressing-ul, acesta va avea o aromă mai puternică.
          2. Salata poate fi servită ca fel de sine stătător, cu o bucată de foccacia și unt sărat sau ca garnitură la un fel pe bază de carne sau pește.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 oct