Salată de spanac cu fructe de pădure și dressing de mac

In Reţete de 25 aug 2020

Cuvântul „salată” presupune, de regulă, ceva sănătos și acesta este cazul celei de față, care abundă în vitaminele K, A, C, folați, fibre, fier, grăsimi sănătoase și antioxidanți.

Timp: 20 min
Dificultate: redusă
Porţii: 4
Kilocalorii: 300
Ingrediente:

8 căni baby spanac, 1 cană afine, 1 cană și 1/2 căpșuni, 1/2 cană brânză feta, 1/2 ceapă roșie, 3/4 cană ulei de avocado, 1/4 cană oțet de mere, 1 lingură agave, 1 linguriță muștar, 1 linguriță semințe de mac, 1 lămâie, 1/2 linguriță sare

Mod de preparare:

1. Se amestecă uleiul de avocado cu agavele, muștarul, macul, sarea și zeama de lămâie, astfel încât să formeze un dressing, care se bagă la frigider până în momentul servirii salatei.

2. Se așează spanacul într-un castron mare, peste care se pun afinele, căpșunile tăiate pe jumătate sau în patru (în funcție de mărimea acestora), brânza feta mărunțită și ceapa roșie feliată subțire.

3. Se stropește salata cu jumătate din dressingul obținut anterior și se servește imediat, iar cealaltă jumătate se poate consuma în decurs de 48 ore, dacă este ținută în continuare la frigider.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 noi