Rețetă de sos marinara

In Reţete de 20 aug 2019

O minunată culoare roșie cu aromă subtilă de usturoi și busuioc, face ca acest sos să poată fi servit alături de diverse preparate, printre care paste, pizza sau chipsuri.

Timp: 20 min
Dificultate: Redusă
Porţii: 1
Ingrediente:

1 conservă roșii, 4 căței de usturoi, 1 lingură ulei de măsline extra virgin, 2 linguri busuioc pisat, sare, piper

Mod de preparare:

1. Se dau întâi roșiile prin blender, dacă acestea sunt întregi sau bucăți, nu pasate.

2. Se pisează usturoiul și se călește la foc mic alături de roșii, într-o tigaie adâncă, în care s-a încins în prealabil uleiul.

3. Se dă focul la mediu și se amestecă ocazional, până când sosul se îngroașă puțin, adică în jur de 15 minute, după care se asezonează după gust cu sare și piper, iar la sfârșit se adaugă busuiocul, se amestecă, se stinge focul și se mai lasă 5 minute, după care se servește peste paste, ca bază pe pizza sau cu chipsuri tortilla.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 sep