Punch home made

In Reţete de 16 noi 2018

Un deliciu spaniol, ușor alcoolizat, dar dulce, care te prinde mai repede decât ai fi crezut.

Timp: 20 minute
Dificultate: Redusă
Porţii: 4
Ingrediente:

750 ml vin roșu, 1/4 cană suc de portocale proaspăt stors, 1/4 cană cogniac, 1 portocală, 1 măr, 1 lămâie, 3 linguri zahăr

Mod de preparare:

1. Se fierbe vinul cu sucul de portocale, cogniacul și zahărul, amestecând continuu într-o cratiță medie, pe foc mic, până se topește de tot zahrul.

2. Se spală fructele, de scoate cotorul mărului, se taie lămâia și portocala felii subțiri, iar mărul felii normale sau cubulețe mici, după care se adaugă în cratița de pe foc și se mai lasă încă 5 minute la fiert.

3. Se poate bea vara, când se consumă rece, cu cuburi de gheață, în pahare mari de vin sau se poate prepara iarna, pe post de vin fiert, dar servită în căni de sticlă termorezistentă.

Tips: Pentru a face un punch mai aromat se pot adăuga și alte fructe.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
13 dec