Pui înecat în usturoi

In Reţete de 18 iul 2017

Toată lumea visează, la un moment dat, la un pui bine rumenit și aromat, așa că această rețetă incredibil de simplă este binevenită. 

Timp: 2 ore
Dificultate: ușoară
Porţii: 4
Ingrediente:

1/2 cană ulei + 2 linguri, 1 pui, 10 fire cimbru proaspăt, 40 căței usturoi, sare, piper

Mod de preparare:

1. Se prăjește sau se fierbe puiul, apoi se taie în 8 bucăți, timp în care se curăță usturoiul și se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Se asezonează bucățile de pui cu sare și piper, după gust, apoi se stropesc cu cele 2 linguri de ulei de măsline și se rumenesc pe ambele părți, într-o cratiță largă, pe foc mare.

3. Se îndepărtează cratița de pe foc și se transferă puiul într-o tavă cu restul de ulei, cimbrul și cățeii de usturoi curățați, tăiați în jumătăți, ca să elibereze sucul propriu, apoi se acoperă și se bagă la cuptor pentru o oră și jumătate.

4. Se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit 5-10 minute, după care se poate servi ca atare sau cu o granitură de cartofi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 noi