Dietă eficientă: A slăbit 49 de kilograme, deşi era...

Citeste mai mult»

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra...

Citeste mai mult»

Descoperirea mayașă care a cutremurat lumea

Citeste mai mult»

3 efecte NEGATIVE ale consumului de sfeclă roşie

Citeste mai mult»

Gest controversat - De ce dau indienii din cap tot timpul

Citeste mai mult»

Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de...

Citeste mai mult»

Cei care fac asta regulat au salarii mai mari şi posturi...

Citeste mai mult»

Zodiile şi incompetenţa - Vărsătorii sunt cei mai...

Citeste mai mult»

Slăbeşti DUBLU, fără efort, dacă bei asta zilnic

Citeste mai mult»

Când găteşti carne de pui, trebuie neapărat să...

Citeste mai mult»

Astrologul confirmă: ACESTE 4 zodii au toate şansele de a...

Citeste mai mult»

Află din următoarele rânduri ce se întâmplă cu Pământul

Citeste mai mult»

Reguli pe care să nu le uiţi când iubeşti

Citeste mai mult»

Ce îi intimidează pe bărbaţi la tine, în funcţie de zodie

Citeste mai mult»

Cercetătorii dezvăluie cum să-ţi controlezi visele

Citeste mai mult»

Horoscop: Când ÎNCETEAZĂ fiecare zodie să iubească

Citeste mai mult»

Vezi unde poți găsi cea mai bună sare din lume

Citeste mai mult»

Menstruaţie mai scurtă cu ajutorul unui truc simplu şi...

Citeste mai mult»

8 adevăruri pe care orice cuplu ar trebui să le știe ca...

Citeste mai mult»

9 tipuri de dureri care te induc în eroare

Citeste mai mult»

6 remedii naturale pentru a-ți curăța și dezinfecta limba

Citeste mai mult»

Piure de linte cu oua coapte

In Reţete de 17 noi 2009
Timp: 70
Porţii: 5-6
Ingrediente:

2 cani de linte bruna, spalata
3 fire de praz taiate felii subtiri
2 lingurite seminte de  coriandru zdrobite
1 lingura cilantro, tocat
2 linguri menta proaspata, tocata
1 lingura otet din vin rosu
4 cani zeama de legume
4 oua
sare si piper proaspat macinat
o mana generoasa de patrunjel tocat, pentru ornat

Mod de preparare:

Pasul 1:
Puneti lintea intr-o cratita adanca, adaugati prazul, semintele de coriandru, cilantro, menta, otetul si zeama de legume. Aduceti la temperatura de fierbere si fierbeti la foc mic 30-40 minute pana ce lintea este moale si a absorbit tot lichidul. Amestecati din cand in cand pentru a nu se lipi de fundul cratitei.

Pasul 2:
Incalziti cuptorul la 180 grade.

Pasul 3:
Potriviti lintea de sare si piper si amestecati bine. Impartiti lintea in 4 vase de copt unse cu ulei, in gramezi de cca 15 cm in diametru si inalte de 5 cm.

Pasul 4:
Cu dosul unei linguri faceti o adancitura in mijlocul fiecarei gramezi de linte. Spargeti cate un ou in fiecare adancitura. Acoperiti vasele cu folie si coaceti 15-20 minute sau pana ce albusul se incheaga, iar galbenusul este moale. Presarati patrunjel cu generozitate si serviti imediat. Puteti servi cu triunghiuri de paine prajita sau felii groase de paine pe vatra.

Aceasta mancare neobisnuita constituie o cina excelenta.Pentru o aroma deosebita mai puteti adauga in 420 g piure de castane fara zahar din conserva in amestecul de linte.

Autor: Editura Mladinska - Vegetariana

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 dec