Dovleac caramelizat cu scorţişoară şi iaurt

In Reţete de 9 oct 2015

Dovleacul caramelizat este delicios în combinaţie cu iaurt. Mai mult decât atât, este hrănitor şi conţine puţine calorii. 

dovleac caramelizat
Timp: o oră
Dificultate: Redusă
Porţii: 3
Kilocalorii: 120 kcal / 100 g
Ingrediente:

jumătate de dovleac fără seminţe, o lingură de zahăr brun, 2 linguri de ulei de canola sau ulei de măsline, apă, jumătate de lingură de scorţişoară, iaurt. 

Mod de preparare:

1. Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius.

2. Taie dovleacul în două şi curăţă-l de seminte, spală-l bine, după care unge tava de copt cu ulei de canola.

3. Aşază jumătatea de dovleac pe tava de copt, toarnă apă în tava de copt până cuprinzi pe jumătate dovleacul şi lasă-l să se coacă 50 de minute.

4. Scoate dovleacul de la cuptor, aşază-l pe o tavă curată şi presară zahăr brun şi scorţişoară peste el, eventual şi o lingură de ulei de canola.

5. Bagă dovleacul din nou la cuptor pentru 7 minute sau până se topeşte zahăul, scoate-l, curăţă-l de coajă şi toacă-l cuburi. 

Pont: Amestecat cu iaurt cu 10% grăsimi este excepţional!

Poftă bună!

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 ian