Desert de Valentine's Day: Prăjitură de ciocolată, cu cafea, iaurt şi...

In Reţete de 12 feb 2016

Dacă ţi-ai propus să îţi impresionezi iubitul sau soţul anul acesta, de Valentine's Day, noi îţi sugerăm să încerci un preparat homemade delicios. Este vorba de un desert simplu, care vă va face pe amândoi să vă lingeţi pe degete. Încearcă şi tu această prăjitură cu ciocolată, care are grijă de silueta ta. Secretul reţetei? În amestecul special există budincă, iaurt şi piure de mere.

prajitura
Timp: 1 oră
Dificultate: Medie
Porţii: 20
Kilocalorii: 163
Ingrediente:

1 cană şi jumătate de zahăr; 3 linguri de ulei de canola; 120 ml piure de mere neîndulcit; 1 ou întreg; 2 albuşuri de ou; 1 cană de cafea fierbinte; 3/4 cană de pudră de cacao neîndulcită; 2 linguriţe extract de vanilie; 1 cană de lapte degresat; 2 cani de făină special pentru blatul prăjiturii; 1 pachet de budincă de ciocolată instant (să nu fie fără zahăr); 1 linguriţă de sare; 1 linguriţă de praf de copt: 1 linguriţă şi jumătate de bicarbonat de sodiu; 1 sfert de cană de iaur grecesc simplu; spray pentru gătit.

Mod de preparare:

Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 160 de grade Celsius. Pulverizează uşor cu spray-ul pentru gătit într-o tavă de tort, puţin ulei şi puţină făină.

2. Într-un castron mare, se combină făina, amestecul uscat de budincă de ciocolată, sarea, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu şi se pune deoparte. (Acestea sunt ingredientele uscate)

3. Într-un castron mediu, se combină cafeaua fierbinte cu pudra de cacao până când se dizolvă. Încet-încet, adaugă laptele şi extractul de vanilie. Pune deoparte. (Acestea sunt ingredientele lichide.)

4. Într-un castron, cu ajutorul mixerului setat la viteză mică, se combină zahărul şi uleiul; se amestecă până când acestea se combină bine.

5. Adaugă piureul de mere până când se omogenizează bine toate ingredientele. Apoi adaugă oul şi albuşurile de ou, până când se încorporează toate bine de tot.

6. Începând cu ingredientele uscate, uşor-uşor adaugă câte puţin din amestecul uscat, apoi câte puţin din ingredientele lichide, alternând cu uscat şi lichid, până când toate ingredientele sunt bine amestecate.

7. Ultimul pas este să adaugi iaurtul grecesc şi pur şi simplu să amesteci pentru a-l combina cu restul ingredientelor.

8. Toarnă compoziţia într-o tavă de copt (tavă de tort) şi pune-o la cuptor.

9. În funcţie de tava pe care o foloseşti, coace compoziţia timp de 40 de minute sau până când a trecut testul scobitoarei (bagă o scobitoare în aluat, şi dacă iese curată, atunci blatul este copt). Dacă pui compoziţia în forme de brioşe, acestea vor avea nevoie de aproape 25-30 de minute.

Alţi paşi importanţi în decorarea prăjiturii cu ciocolată

Dacă ai forme de inimioară, taie blatul după ce s-a răcit. Pe deasupra prăjiturii, poţi turna puţin sirop de ciocolată şi o poţi decora cu zmeură proaspătă. La final, vei obţine un desert de ciocolată cu care îţi vei impresiona cu siguranţă iubitul.

Sursa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 iun