Ciorba de miel

In Reţete de 9 dec 2010
Timp: 90
Porţii: 4
Ingrediente:

1 cap de miel, gat, coada
3 morcovi
2 radacini de pastarnac
1 telina
2 cepe
100 g orez
2 oua
200 ml smantana
100 g macris
1 l bors
leustean
tarhon
sare, piper

Mod de preparare:

Se curata cu multa grija capul de miel si restul bucatilor de carne, se spala bine si se pun la fiert in apa rece. Se adauga morcovii, pastarnacul, telina si ceapa, taiate marunt, si o lingurita de sare. Se lasa sa fiarba la foc mic, avand grija sa se curete spuma formata. Dupa o ora de fiert, cand carnea este bine patrunsa, se adauga orezul, ales si spalat, macrisul spalat si tocat marunt si se continua fiertul. Dupa alte 20 de minute, se adauga borsul fiert separat si spumuit. Se lasa sa dea in clocot, se ia deoparte, se drege cu smantana batuta cu oua si putina ciorba. Se potriveste de sare si piper, se presara leustean si tarhon tocate.

E bine sa stii
Ciorba se poate acri si cu zeama de lamaie, iar pentru culoare se poate adauga o lingura de bulion.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 noi