Varza de Bruxelles cu sos olandez

In Reţete de 22 noi 2010
Timp: 30
Porţii: 4
Ingrediente:

300 g varza de Bruxelles
patrunjel verde
sare
Pentru sosul olandez
200 g margarina
2 linguri faina
1 lamaie
½ ceasca apa
sare, piper

Mod de preparare:

Intr-o craticioara, se amesteca faina cu apa pana se omogenizeaza. In alta craticioara, se topeste margarina, apoi se toarna peste faina, amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase. Se adauga sare, piper si treptat zeama de lamaie. La urma se adauga piper, dupa gust. Se inlatura foile vestede ale verzelor, se spala, apoi se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se fierb 15 minute, apoi se scot cu spumiera intr-o salatiera. Se toarna peste ele sosul olandez, se presara cu patrunjel verde tocat fin si se servesc imediat.

E bine sa stii
Salata aceasta se poate prepara si cu varza obisnuita. Se aleg verze de dimensiuni mici, care se fierb intregi, apoi se taie felii groase si se acopera cu sos olandez, preparat ca mai sus.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
04 dec