Tort cu ciocolata si frisca

In Reţete de 8 dec 2009
Timp: 20
Porţii: 10-12
Ingrediente:

Pentru blat:
6 oua,
250g zahar,
100ml ulei,
250g faina,
1 praf de copt,
1 esenta de rom

Pentru glazura:
6 cuburi ciocolata de menaj,
70g unt,
4 linguri de lapte,
1 tub de frisca

Pentru crema:
un borcan de crema de cicolata din comert

Mod de preparare:

Blatul: galbenusurile cu 1/2 din zahar + 5 linguri de apa se bat.Se adauga treptat uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt si esenta de rom, rezulta crema densa in care se vor amesteca cu mana foarte usor albusurile batute spuma cu 1/2 zahar. Se tapeteaza forma de tort se toarna compozitia si se introduce la cuptor, foc moderat, 45 minute.

Glazura: Se pune la topit ciocolata (se topeste in baie de abur) si se adauga apoi laptele si untul.

Dupa ce blatul s-a racit se taie in doua se insiropeaza cu cafea si se pune crema din cutia de fineti.

Deasupra se toarna glazura si se orneaza cu frisca

Practic, rapid si gustos!

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
14 oct