Horoscop 2020 - Un an EXCELENT pentru LEI, SĂGETĂTORI şi...

Citeste mai mult»

Câte calorii au, de fapt, nucile

Citeste mai mult»

Lipsa acestor vitamine îți dă dureri de cap

Citeste mai mult»

Legătură surprinzătoare între CAFEA, diabet şi obezitate

Citeste mai mult»

3 efecte NEGATIVE ale consumului de sfeclă roşie

Citeste mai mult»

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra...

Citeste mai mult»

Cele mai bune 6 melodii de Crăciun din 2019

Citeste mai mult»

Cum să realizezi bilanțul de sfârșit de an

Citeste mai mult»

3 idei pentru a trece cu bine peste sărbători

Citeste mai mult»

20 de filme marca Hallmark, speciale pentru perioada...

Citeste mai mult»

Dietă eficientă: A slăbit 49 de kilograme, deşi era...

Citeste mai mult»

Descoperirea mayașă care a cutremurat lumea

Citeste mai mult»

Gest controversat - De ce dau indienii din cap tot timpul

Citeste mai mult»

Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de...

Citeste mai mult»

Cei care fac asta regulat au salarii mai mari şi posturi...

Citeste mai mult»

Zodiile şi incompetenţa - Vărsătorii sunt cei mai...

Citeste mai mult»

Slăbeşti DUBLU, fără efort, dacă bei asta zilnic

Citeste mai mult»

Când găteşti carne de pui, trebuie neapărat să...

Citeste mai mult»

Astrologul confirmă: ACESTE 4 zodii au toate şansele de a...

Citeste mai mult»

Află din următoarele rânduri ce se întâmplă cu Pământul

Citeste mai mult»

Reguli pe care să nu le uiţi când iubeşti

Citeste mai mult»

Ce îi intimidează pe bărbaţi la tine, în funcţie de zodie

Citeste mai mult»

Cercetătorii dezvăluie cum să-ţi controlezi visele

Citeste mai mult»

Horoscop: Când ÎNCETEAZĂ fiecare zodie să iubească

Citeste mai mult»

Vezi unde poți găsi cea mai bună sare din lume

Citeste mai mult»

Menstruaţie mai scurtă cu ajutorul unui truc simplu şi...

Citeste mai mult»

8 adevăruri pe care orice cuplu ar trebui să le știe ca...

Citeste mai mult»

9 tipuri de dureri care te induc în eroare

Citeste mai mult»

6 remedii naturale pentru a-ți curăța și dezinfecta limba

Citeste mai mult»

Tartă cu cremă de lămâie şi bezea

In Reţete de 25 iun 2015

Vrei să te răsfeţi cu un desert fresh? Gabriela Simion, fost concurent Masterchef, îţi recomandă să încerci tarta cu cremă de lămâie şi bezea.

tarta lamaie
Timp: 1 h 30 min
Dificultate: Medie
Porţii: 4
Kilocalorii: aproximativ 218 kcal / 100 g
Ingrediente:

Blat: 180 g făină 000, 100 g unt nesărat rece, un gălbenuş de ou, o linguriţă de zahăr tos, o linguriţă de coajă de lămâie, o linguriţă de apă rece.

Crema de lămâie: 100 g zahăr tos, un pliculeţ de zahăr vanilinat, coaja de la două lămâi, zeama de la trei lămâi, 100 g unt nesărat, 100 ml apă, 2 linguriţe de amidon, 5 gălbenuşuri de ou.

Bezea: 5 albuşuri de ou, 250 g zahăr pudră, o linguriţă zeamă de lămâie, un praf de sare. Decor: 150 g fructe de pădure.

Mod de preparare:

BLAT

1. Lasă toate ingredientele la temperatura camerei pentru 15 minute.

2. În robotul de bucătărie cu lame amestecă ingredientele pentru blat, până obţii o compoziţie omogenă. Aluatul trebuie să fie compact, neted şi să nu se lipească de mâini. Formează o bilă din aluat, acoper-o cu folie alimentare şi las-o la frigider pentru 30 minute.

3. După cele 30 minute, scoate aluatul din frigider şi ia 2 bucăti de pergament (suficient de mari cât să acopere forma tartei), pune aluatul între ele cu foarte puţină făină. Cu mâna presează foaia de pergament de deasupra.

4. Foloseste sucitorul peste pergament până ce foaia de aluat ajunge la dimensiunea dorită. Pune foaia de aluat în forma tapetata cu unt în prealabil şi presează bine pe margine. Excesul de aluat ce depaşeşte forma este tăiat. Se fac găuri pe fundul blatului cu vârful unei furculiţe şi adaugă hârtie de copt peste blat, adaugă boabe de fasole deasupra hârtiei de copt cât să acopere toată suprafaţa.

5. Introdu forma în cuptorul preîncălzit 15 minute la 180 grade C şi coace pentru 15 minute după care scoate hârtia şi boabele de fasole. Reintrodu la cuptor pentru înca 5 minute sau până când blatul devine rumeniu.

CREMA DE LĂMÂIE

1. Într-o oala de mărime medie amestecă apa, zahărul tos şi pe cel vanilinat, coaja şi zeama de lămâie, untul şi amidonul până devin o pastă compactă, dar nu lăsa să fiarbă.

2. Da la o parte de pe foc şi încorporează gălbenuşurile unul câte unul până la omogenizarea completă a cremei.

BEZEA

1. Bate cele 5 albusuri cu un praf de sare şi zeama de lămâie până amestecul devine compact. Încorporează zahărul praf şi cel vanilat şi bate minim 10 minute până ce toată compoziţia devine lucioasă.

MONTAJUL TARTEI

1. Peste blatul de tartă adaugă crema de lămâie şi bezeaua, între straturi poţi să pui fructe de pădure (efect vizual ridicat când tai o porţie).

Sursa: http://gabrielasimion.com/
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 ian