Supă de ceapă cu brânză și cimbru

In Reţete de 21 iun 2018

O supă de ceapă franțuzească cu un iz mediteraneean, un prim fel de mâncare perfect pentru musafirii pretențioși.

Timp: 40 minute
Dificultate: ușoară
Porţii: 4
Ingrediente:

3 linguri ulei de măsline, 2 cepe mari, 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat, 1 linguriță frunze de cimbru, 4 căni supă de vită, 4 felii pâine ciabatta, 115 g brânză gouda feliată

Mod de preparare:

1. Se încinge uleiul într-o cratiță medie, pe foc mediu și se pune la călit ceapa tocată mărunt, cu sare și piper.

2. După 10 minute în care se amestecă ocazional, se pune cimbrul și se adaugă supa de vită, apoi se lasă cratița la fiert încă 15 minute, neacoperită.

3. Se pune supa în 4 boluri termorezistente și se adaugă câte o felie de pâine, iar deasupra se pune câte o felie de brânză și se dau bolurile la cuptor pentru 4 minute, până se topește un pic brânza sau își schimbă culoarea, apoi se servește supa fierbinte.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 iun