Sufleu de lamaie

In Reţete de 29 noi 2010
Timp: 255
Porţii: 2
Ingrediente:

coaja rasa de la 3 lamai
6 linguri zeama de lamaie
125 g zahar
4 oua
4 foi de gelatina
3 linguri apa
30 cl frisca lichida
coaja de lamaie confiata

Mod de preparare:

Se bat, in bain-marie, coaja de lamaie cu zeama de lamaie, zaharul si galbenusurile pana cand se ingroasa. Intr-un bol, se pune la inmuiat gelatina in apa rece si dupa ce se umfla se pune la fiert. Se adauga la compozitia precedenta, se amesteca si dupa omogenizare se pune la frigider. Se bate frisca. Se bat albusurile spuma tare, se incorporeaza jumatate de frisca, apoi se toarna intr-o forma de sufleu si se lasa in frigider 4 h. In momentul servirii, se demonteaza forma, se decoreaza cu restul de frisca si cu coaja de lamaie confiata.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 noi