Somon cu lamaie si seminte de dovleac

In Reţete de 21 iun 2010
Timp: 15
Porţii: 4
Ingrediente:

2 linguri seminte de dovleac (decojite) nesarate
1 lingura unt
1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
2 linguri suc de lamaie
1/4 lingurita pudra de chili
500 g file de somon, taiat in 4 portii
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper macinat

Mod de preparare:

Prajeste semintele de dovleac. Pune-le intr-un bol mic cu unt, zeama de lamaie, coaja de lamaie si pudra de chili.

Pune la incins o tigaie cu fundul gros. Freaca bine bucatile de somon cu sare si piper, pune-le in tigaie si gateste-le pana se rumenesc sau pana cand somonul este bine patruns la mijloc (2-4 minute pe fiecare parte). Ia somonul de pe foc si pune-l pe un platou. Adauga mixtura din unt in tigaie si lasa pana se topeste untul. Serveste somonul stropit cu sosul respectiv.

Reteta oferita de grupul editorial RAO - "Retete preparate in 15 minute"

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
03 dec