Prajitura de ciocolata

In Reţete de 4 noi 2009
Timp: 60
Porţii: 20
Ingrediente:

200 g unt
4 oua medii
250 g zahar
200 ml suc de portocale
300 g faina
1 pachetel praf de copt
3 linguri pudra de cacao
100 g ciocolata rasa
ulei pentru forma

Mod de preparare:

Pasul 1:

Se incinge cuptorul la 200 grade.Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca putin. Se bat ouale spuma cu zaharaul.Se adauga sucul de portocale si untul fluid si se amesteca totul.

Pasul 2:

Se cerne faina si se amesteca apoi cu praf de copt.Se amesteca impreuna adaugandu-se treptat faina, cacao si ciocolata rasa. Se pensuleaza forma cu ulei.Se toarna compozitia in forma si se coace in cuptorul fierbinte (la mijloc), timp de 45-55 minute.

Mai mult stil:

Prajitura racorita se decoreaza pentru copiii de gradinita cu glazura de ciocolata si bomboane Smarties.Petru 12 briose fermecate se toarna compozitia in forme de briose si se coace 15-20 minute in cuptorul preincalzit la 200 grade (la mijloc cu ventilatie la 180 grade).Se decoreaza briosele cu stegulete de hartie, cu umbrelute sau cu figurine dulci din jeleu.

Autor: Editura Mladinska - Mancare si Savoare

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
14 oct