Prăjitură crocantă cu ovăz și fructe

In Reţete de 23 iul 2015

Surprinde-i pe cei dragi cu o prăjitură crocantă și răcoritoare, perfectă pentru zilele toride de vară!

foto
Timp: 45 minute
Dificultate: redusă
Porţii: 6
Ingrediente:

6 piersici, 2 căni de mure, 3 lămâi, ½ cană de zahăr, 1 ½ cană de făină, 1 ½  cană de fulgi de ovăz, 2/3 cană zahăr brun, ½ lingură de scorțișoară, ¼ linguriță de ghimbir, ½ pachet de unt, înghețată de vanilie pentru ornat.

Mod de preparare:

1. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

2. Taie piersicile în cubulețe și amestecă-le, într-un bol, cu murele, zeama de la 3 lămâi, coaja rasă de la 2 lămâi și zahărul.

3. Pune amestecul de fructe fie în 6 recipiente mici, fie într-o formă mare de tartă.

4. Într-un bol separat amestecă făina, fulgii de ovăz, zahărul brun, scorțișoara și ghimbirul.  Adaugă apoi untul și frământă compoziția cu mâinile.

5. Adaugă aluatul crocant obținut peste fructele puse în forme.

6. Introdu prăjitura la cuptor și las-o să se coacă preț de 35 de minute.

7. La final, servește prăjitura cu o cupă de înghețată de vanilie alături.

Poftă bună!

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
14 oct