Plăcintă în mere coapte

In Reţete de 2 noi 2017

Un desert delicios, perfect pentru sfârșitul toamnei și o rețetă de plăcintă deosebită.

Timp: 1 oră și 55 minute
Dificultate: intermediar
Porţii: 5
Ingrediente:

1/4 linguriță nucșoară, 1/4 linguriță sare, 1/2 linguriță scorțișoară, 1 pachet crustă de plăcintă (sau foi de plăcintă), 1 ou, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 lingură făină integrală, 2 linguri zahăr tos, 3 linguri zahăr brun, 5 mere

Mod de preparare:

1. Se preîncălzește cuptorul la 190 grade Celsius, timp în care se taie vârful fiecărui măr și se scobește interiorul acestora cu o lingură, curățând toate semințele și scoțând mare parte din miez.

2. Se toarnă zeama de lămâie peste miezul scobit și se amestecă cu zahărul, făina, scorțișoara, nucșoara și sarea, apoi se pune această umplutură în merele scobite.

3. Se dezgheață crusta sau foile de plăcintă și se taie fâșii subțiri, care se ung cu ajutorul unei pensule muiate în oul bătut, apoi se pun ca într-o împletitură desupra merelor.

4. Se pun merele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și la baza lor se toarnă puțină apă, apoi se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă la copt pentru 20 de minute.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 sep