Pere fierte în vin

In Reţete de 16 iul 2015

Ai invitat la tine prietenii sau familia şi vrei să îi surprinzi cu un desert deosebit? Trebuie să încerci neapărat perele fierte în vin.

pere in vin
Timp: 40 de minute
Dificultate: Medie
Porţii: 6 porţii
Kilocalorii: 123 kcal
Ingrediente:

6 pere mari, curăţate, dar cu cozile intacte, 750 ml de vin roşu, o cană cu zahăr, zeama de la o lămâie, o rădăcină de ghimbir de mărime medie, curăţată şi dată pe răzătoare, un băţ de scorţişoară.

Mod de preparare:

1. Pune perele în tigaie şi toarnă peste ele vinul amestecat cu zahărul. Adaugă zeama de lămâie, ghimbirul şi băţul de scorţişoară şi lasă să fiarbă pentru 20 de minute, sau până când perele devin roşii.

2. Scoate perele cu atenţie din lichid, pune-le pe o farfurie şi lasă să fiarbă în continuare lichidul până când capătă consistenţa unui sirop.

3. Bagă din nou perele în sirop şi lasă preparatul să se răcească înainte să fie consumat.

Poftă bună!

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 oct