Panna cotta cu caramel

In Reţete de 22 dec 2017

Tocmai când credeai că panna cotta simplă este cel mai bun desert din lume află că această rețetă cu caramel este raiul pe Pământ.

Timp: 5 ore
Dificultate: ușoară
Porţii: 4
Ingrediente:

1 cană zahăr, 3/4 linguri gelatină, 3/4 căni smântână, 3/4 căni lapte, 4 linguri cacao, 4 linguri apă, frișcă, sos de ciocolată, zmeură, biluțe pentru decor, frunze de mentă

Mod de preparare:

1. Se amestecă 1/2 cană zahăr cu 1 lingură apă într-o tigaie, pe foc mediu și odată ce culoarea devine arămie se stinge focul și se adaugă restul de apă, amestecând bine.

2. Se adaugă laptele, smântâna ținută la temperatura camerei, pudra de cacao, restul de zahăr și gelatina ținută în apă rece, apoi se aduce la punctul de fierbere.

3. Se pune amestecul în forme și se ține la frigider până când se întărește.

4. Se îndepărtează din forme, după ce se întărește și se porționează, apoi se decorează cu frișcă, sos de ciocolată, zmeură, biluțe pentru decor sau frunze de mentă.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 sep