Omleta cu spanac

In Reţete de 10 noi 2010
Timp: 10
Porţii: 4
Ingrediente:

8 oua
100 g spanac
10 g margarina
1 lingura ulei
sare, piper

Mod de preparare:

Se alege spanacul, se spala sub jet de apa rece, frunza cu frunza si se pune la scurs intr-o strecuratoare. Cand este suficient de bine scurs, se caleste usor impreuna cu margarina, intr-o tigaie de teflon, amestecand continuu. Se sparg ouale, separandu-se albusurile de galbenusuri. Se bat galbenusurile cu furculita si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Se adauga peste galbenusuri spanacul calit si se amesteca. Separat, se bat albusurile spuma, se incorporeaza in compozitia de spanac, apoi se toarna intr-o tigaie de teflon unsa cu o lingura de ulei. Se coace pe ambele parti, apoi se rastoarna pe un platou si se portioneaza. Se serveste cu rosii sau cu salata verde asezonata cu  sos vinegreta.

E bine sa stii:
In compozitie, se poate adauga si o jumatate pahar de lapte sau 2 linguri de smantana, iar deasupra se poate rade putin cascaval.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 ian