Blide cu somon afumat

In Reţete de 25 iun 2018

O rețetă delicioasă de miniclătite sărate, ce reprezintă o gustare excelentă sau un aperitiv de impresionat oaspeții.

Timp: 35 minute
Dificultate: ușoară
Porţii: 6
Ingrediente:

40 g făină de hrișcă, 95 g făină integrală, 1/2 linguriță praf de copt, 3/4 linguriță sare, 210 ml lapte, 1 ou mare, 115 g unt nesărat, 225 g somon afumat, 50 g cremă de brânză, 1 legătură mărar

Mod de preparare:

1. Se amestecă ambele tipuri de făină cu praful de copt și sarea, iar într-un castron separat se amestecă laptele cu oul și 15 g unt, apoi se combină cele două compoziții.

2. Se topesc 15 g de unt într-o tigaie medie și se prăjește câte o lingură din compoziția obținută anterior până ce miniclătitele încep să capete o formă bombată, adică aproximativ 2 minute, apoi se întorc pe cealaltă parte și se lasă 1 minut sau până când se rumenesc.

3. După ce s-au format toate blidele de dimensiunea unei linguri, se aşază pe fiecare câte o bucățică mică de somon afumat, apoi un pic de cremă de brânză și deasupra acesteia se presară mărar.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 oct