Tarta de piersici

In Reţete de 6 dec 2010
Timp: 180
Porţii: 6
Ingrediente:

Pentru aluat
125 g unt moale
100 g zahar
1 ou
1 praf de sare
25 g alune macinate
250 g faina

 

 

Pentru umplutura
500 g piersici (sau alte fructe de sezon)
50 g unt moale
50 g zahar pudra
50 g migdale macinate
1 ou
20 g faina
10 g cacao
nucsoara
Pentru decor
ciocolata alba

Mod de preparare:

Se freaca untul cu zaharul, se adauga oul batut cu sarea, alunele macinate si faina. Se framanta pana se formeaza un aluat (daca e nevoie, se aduga putina apa). Se pune la frigider 2 ore. Se imbraca o forma de tarta cu aluatul preparat. Separat, se prepara umplutura. Se freaca untul cu zaharul, se adauga migdalele macinate, oul, faina si cacao. Crema obtinuta se asaza pe fundul tartei. Deasupra se pun fructele taiate felii sau cubulete, se presara cu nucsoara rasa si se pune la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Se serveste dupa racire, decorata cu fasii de ciocolata alba.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 iul