Rata cu pere

In Reţete de 31 ian 2011
Timp: 75
Porţii: 4
Ingrediente:

1 rata de 1,5 kg
1 ceapa
1 morcov
2 catei de usturoi
3 rosii bine coapte
4 pere bine coapte, dar tari
200 ml supa de pasare
200 ml vin alb sec
6 linguri ulei de masline
patrunjel verde
cimbru verde sau uscat
sare, piper

Mod de preparare:

Rata, curatata si bine spalata, se zvanta, se condimenteaza in interior, cu sare si piper, dupa gust, se leaga pentru a nu se desface la prajit si se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Se pune la cuptor pentru aproximativ o ora, avand grija sa se stropeasca din cand in cand cu sosul din tava, pana cand se rumeneste frumos deasupra si carnea este bine patrunsa. Se adauga in tava morcovul, ceapa, usturoiul, rosiile, toate taiate bucati, si se lasa in continuare la cuptor pana scade sosul. Se adauga supa si vinul, condimentele si se continua prepararea la cuptor pana cand totul este bine patruns. Se scoate deoparte rata, iar in sosul ramas se pun perele curatate de coaja si se lasa la cuptor aproximativ 10 minute. Se servesc ca garnitura la carnea de rata, stropite cu sosul in care au fost preparate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
03 dec