Piept de pui fraged, marinat în lămâie

In Reţete de 21 mar 2016

Vrei să prepari o cină gustoasă şi sănătoasă, pe care să o savurezi alături de cei dragi? Încearcă această reţetă simplă de piept de pui făcut la cuptor, după ce a fost, în prealabil, ţinut în marinadă.

Timp: 1 h (fără timpul dedicat marinării)
Dificultate: Medie
Porţii: 6
Kilocalorii: 250 kcal/ porţie
Ingrediente:

6 jumătăţi de piept de pui dezosat, 1/2 cană de făină, 1 linguriţă de coajă de lămâie dată pe răzătoare, 1 linguriţă de sare, 1/2 linguriţă de piper negru, 4 linguriţe d eulei de măsline, 1/2 cană de apă, 1/4 cană de zeamă de lămâie, 6 felii de lămîie, 1 linguriţă de seminţe de susan

Pentru marinadă: 3/4 cană de zeamă de lămâie, 1/4 ulei de măsline, 1/4 cană de vin alb sec

Mod de preparare:

1. Amestecă ingredientele pentru marinadă într-un bol, pune bucăţile de piept de pui peste, apoi acoperă bolul cu folie de plastic şi bagă-l în frigider. E indicat să îl ţii la marinat peste noapte, însă dacă timpul te presează îl poţi scoate după 3 ore.

2. Încălzeşte cuptorul la temperatură maximă. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.

3. Într-un bol, amestecă făina, coaja de lămâie, sarea şi piperul. Scoate puiul din marinadă şi tavăleşte-l prin acest amestec.

4. Într-o tigaie, pune 2 linguriţe de ulei de măsline şi apoi, la foc medie, găteşte bucăţile de piept de pui, lăsându-le preţ de 3 minute pe fiecare parte.

5. Pune cele 2 linguriţe de ulei de măsline rămase în tava şi apoi ia pieptul de pui din tigaie şi pune-l în tavă.

6. Peste jumătăţile de piept de pui din tigaie adaugă zahărul brun, apoi pune în tavă o jumătate de cană de apă şi zeama de lămîie. Acoperă fiecare bucată de pui cu câte o felie de lămâie.

7. După 20 de minute, scoate puiul şi acoperă-l cu seminţe de susan. Poftă bună!

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 iul