Ouă Benedict

In Reţete de 21 mar 2018

Din seria mic dejun, astăzi avem în meniu ouă fierte în stil românesc, dar servite franțuzesc.

Timp: 15 minute
Dificultate: ușoară
Porţii: 2
Ingrediente:

1 lingură oțet, 2 ouă, 2 felii de pâine, sare, apă

Mod de preparare:

1. Se decupează cercuri din feliile de pâine, folosind un pahar, și se prăjesc pe ambele părți.

2. Se spală ouăle și se sparg într-un bol, dar se lasă gălbenușul întreg.

3. Se aduce la punctul de fierbere o oală cu apă, în care se pune sare și lingura de oțet.

4. Se adaugă ouăle în oală când apa începe să fiarbă, de la distanță cât mai mică, pentru a cădea drept, cât mai jos, unde pot fi aranjate ușor cu ajutorul unei linguri.

5. Se fierb ouăle aproximativ 2 minute, pentru a rămâne moi și timp de 5 minute pentru a obține o textură cremoasă, în funcție de preferințe.

6. Se adună ouăle cu ajutorul unei spumiere și se așază peste pâinea prăjită.

Tips: Se poate adăuga bacon, brânză sau sos la alegere.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 oct