Înghețată din iaurt, cu miere și fistic

In Reţete de 25 iul 2018

Odată cu vara și temperaturile mari a apărut și pofta de a mânca tot timpul ceva rece și dacă vrei să mănânci ceva ușor și răcoritor, dar sănătos, ca să mai intri și în costumul de baie, optează liniștită pentru aceste înghețate gustoase.

Timp: 8 ore
Dificultate: Redusă
Porţii: 10
Kilocalorii: 54/porție
Ingrediente:

2 căni iaurt cu 10% grăsime, 1/4 cană miere, 1/4 fistic decojit, 1/4 linguriță sare

Mod de preparare:

1. Se pisează fisticul mărunt, aproape să arate ca un praf, dar fără a fi păstos.

2. Se amestecă iaurtul cu mierea și sarea, iar la sfârșit se adaugă fisticul în ploaie.

3. Se pune crema obținută în forme de silicon sau lăcașuri făcute din hârtie, apoi se pun la congelator timp de o oră, după care se scot și se bagă bețe de înghețată la câte un capăt și se pun din nou la congelator, pentru cel puțin 7 ore sau peste noapte.

4. Se scot formele din congelator și se țin un pic plutind în apă fierbinte, pe cât posibilul fără ca apa să ajungă pe compoziție, ca să se poată dezlipi mai ușor și fără a deteriora forma sau a altera gustul.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 sep