Grog

In Reţete de 16 noi 2010
Porţii: 10
Ingrediente:

500 ml rom
750 ml ceai chinezesc (infuzie)
350 g zahar pudra
1 lamaie

Mod de preparare:

Este o bautura calda, “importata” din tarile nordice ale Europei, similara ceaiului nostru traditional, dar se deosebeste de acesta prin cantitatea destul de consistenta de rom care o insoteste. Se ferb 750 ml apa la care se adauga 1-2 lingurite de ceai englezesc (negru sau verde). Se indulceste cu  zahar cat este fierbinte, se adauga rom si o lamaie taiata felii subtiri. Este foarte aromat si destul de “tare” incat face sa dispara orice urma de frig, in schimb, sporeste bunadispozitia.

Sugestie
Grogul “forte” se prepara in proportia urmatoare: trei sferturi pahar de rom, 2 felii de lamaie, 2 bucatI de zahar si o ceasca de apa clocotita.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
04 dec