Frigarui de pui cu sos de curry

In Reţete de 20 iun 2008
Timp: 30
Porţii: 4
Ingrediente:
4 frigarui de pui
3 linguri ulei
1 mar taiat cubulete
O para taiata cubulete
O banana taiata cubulete
½ lamaie
2 rondele de ananas
2 linguri curry pulbere
100 ml supa clara de pasare
100 ml frisca lichida sau smantana
1 lingura faina
50 ml vin alb
Sare
Piper
Mod de preparare:
Curata fructele de coaja. Marul si para se taie in cuburi potrivite, banana in rondele groase de cca. 5 mm. Stropeste fructele tăiate imediat cu suc de lamaie, pentru a nu-si schimba culoarea.

Incinge uleiul in tigaie si prajeste, la foc iute, frigaruile. Când sunt gata, scoate-le pastreaza-le la cald. Da focul la temperatura medie si, in acelasi ulei, adauga bucatile de mar si de para. Pudreaza-le cu faina, lasa-le putin sa se prajeasca si stinge-le cu vinul alb. Adauga pudra de curry si stinge apoi cu bulionul de pasare si laptele de cocos. Adauga rondelele de banana si de ananas. Apoi pune frigaruile peste sos si lasa-le sa mai fiarba pe foc mic circa 8-10 minute. Scoate frigaruile si aranjeaza-le pe farfurii, asezoneaza sosul si serveste impreuna cu frigaruile.

Drept garnitura se poate servi orez.

Autor: Jakob Hausmann

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
04 dec