Dulceata de capsune

In Reţete de 13 dec 2010
Timp: 160
Porţii: ?
Ingrediente:

1,5 kg capsune coapte dar tari, spalate
zeama si coaja de la 1 lamaie
1 kg zahar
4 linguri de apa
2 lingurite de coniac

Mod de preparare:

Se sterilizeaza 3 borcane de 250 ml. Se pun capsunele, zeama si coaja de lamaie intr-un castron si se amesteca. Separat, se fierbe zaharul cu apa, 5 minute la foc potrivit, intr-o cratita mare, amestecand continuu. Se adauga capsunele, apoi coniacul, se ia vasul de pe foc si se lasa sa stea 2 h. Se aduce compozitia la punctul de fierbere si se lasa sa fiarba 10 minute pana cand dulceata se incheaga imediat daca se pune o lingurita pe o farfurie foarte rece. Se lasa sa se raceasca, apoi se toarna in borcanele sterilizate, lasand 1 cm de borcan gol sub capac. Se inchid ermetic, apoi se pun borcanele intr-un vas mare, se acopera cu apa si se lasa sa clocoteasca 10 minute pentru sterilizare. Se lasa la racit in vasul de sterilizat. Se depoziteaza intr-un loc racoros si intunecat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
04 dec