Cotlete de porc în crustă de parmezan

In Reţete de 24 aug 2018

Carnea de porc este sfântă pentru români, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să fie fadă.

Timp: 20 minute
Dificultate: Redusă
Porţii: 4
Ingrediente:

2 ouă mari, 75 g pesmet, 75 g parmezan proaspăt ras, 4 bucăți cotlet de porc, sare, piper negru proaspăt măcinat, 90 ml ulei de măsline extravirgin, 1 lămâie

Mod de preparare:

1. Se bat ouăle și se pun într-o farfurie întinsă, se întinde pesmetul într-o altă farfurie și se pune parmezanul ras pe o a treia farfurie.

2. Se presară cotletele cu sare și piper, apoi se dau prin parmezan și se bat ușor cu mâna, pentru a se stabiliza, după care se dau prin ou, apoi prin pesmet.

3. Se încălzesc 45 ml de ulei într-o tigaie mare, pe foc mediu, și se adaugă cotletele, care se prăjesc până când prind o crustă maronie, iar temperatura din interior ajunge la 66 grade Celsius, adică aproximativ șase minute pe fiecare parte.

4. Se transferă cotletele pe farfurii curate și se servesc cu câte un sfert de lămâie și garnitură la alegere.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 iun