Cel mai bun aperitiv de vară: dovlecei pane crispy

In Reţete de 6 iul 2017

O rețetă care se poate prepara cu dovlecei românești sau cu zuchini italienești și constituie un aperitiv interesant la orice masă festivă sau o gustare delicioasă de vară.

Timp: 50 minute
Dificultate: uşoară
Porţii: 4
Kilocalorii: 105/100g
Ingrediente:

1 vârf de sare, 1 lingură ulei de măsline, 2 dovlecei de mărime medie, 30 g parmezan ras, 60 g pesmet, piper negru măcinat

Mod de preparare:

1. Se preîncălzește cuptorul la 230 grade Celsius și se pune o foaie de copt într-o tavă întinsă.

2. Se spală și se taie dovleceii în felii subțiri, rotunde, apoi se freacă bine, pe toate părțile cu uleiul de măsline și într-un bol separat se amestecă parmezanul cu pesmetul, sarea și puțin piper.

3. Se trece fiecare felie de dovlecel prin amestecul de pesmet și se presează puțin între palme, pentru a stabiliza praful pe felie, apoi se așează într-un singur strat în tavă.

4. Se coc feliile de dovlecel până devin aurii, adică timp de 25-30 de minute apoi se îndepărtează cu o spatulă și se servesc calde.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
05 dec