Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Antiaging pentru par de la A la Z

De în Frumusete 7 apr 2008
In ziua de azi exista produse cosmetice sau, mai nou, dermo-cosmetice menite sa ne rasfete si sa ne scuteasca de semnele imbatranirii fiecare bucatica a corpui. Exista creme pentru conturul ochilor, creme pentru hidratarea coatelor si a genunchilor...chiar si creme care sa ne inmoaie cuticulele unghiilor. Alarmati de statisticile dezastrelor provocate de ultraviolete si de incidenta tot mai mare de aparitie a cancerului de piele, ne-a intrat in reflex sa ne ingrijim pielea. Ce-i rau in asta? Nimic, atata timp cat un rid nu e un capat de lume. Ce facem insa cu parul? Vorba parintilor grijulii care si dojenesc copiii: "ala nu e tot al nostru?".

Ascundem firele de par albe sub zeci de staturi de vopsea, uitam de balsam, de factorul de protectie UV si de palaria de soare. Uitam ca ne apropiem de 40 de ani si ne asteptam sa avem aceleasi cosite matasoase ca la 20. Parul, la fel ca pielea si unghiile, imbatraneste. Isi pierde stralucirea si volumul, e din ce in ce mai casant si, desi nimanui nu-i place sa recunoasca, mai putin.

Firele de par se subtiaza odata cu varsta

Prima ocazie de a intra in panica o ai atunci cand, dupa mult timp in care ti-ai purtat parul desfacut, te hotarasti sa-l prinzi in coada. Sunt sanse sa constati cu stupoare ca nicicand n-ai avut o codita atat de subtire. Poate doar in copilarie, cand iti pipaiai doar una din coditele pe care ti le facea mama, caci da, atunci aveai destul par cat sa ai doua. Afla ca nu e vorba de debutul unei chelii, ci doar de subtierea firului de par. Dermatologii tin sa ne linisteasca: diametrul podoabei noastre capilare scade odata cu varsta. Cu alte cuvinte, parul nu se rareste. Avem acelasi numar de foliculi, doar ca produsul lor, firul de par, se subtiaza.

Singura consecinta care ne face sa vizualizam cum am arata cu chelie e faptul ca, avand firul subtire, parul se va rupe mai usor. Partea proasta e ca de la o anumita varsta, cresterea parului incetineste sau, uneori, chiar stagneaza, astfel fiind probabil ca alte fire (noi!) sa intarzie sa apara. Dermatologii de la noi si de peste Ocean sustin in continuare ca e normal sa pierdem zilnic aproximativ 100 de fire de par. Daca pentru tine acest lucru a devenit o problema si tinzi sa crezi ca firele pe care le pierzi la periere depasesc dramatic aceasta cifra (fie le-ai numarat, fie ai ramas cu goluri in par), cere-i medicului de familie sa-ti faca urgent o trimitere la dermatolog. Problema ar putea fi cauzata de scaderea nivelului de estrogen, de lipsa de fier sau chiar de stres.

Ce faci pentru a obtine cat mai mult de la un par cu fir subtire

Mai mult ca sigur ti-a trecut prin minte sa-l tunzi. Nimic nu spune mai tare "disperare!" decat un par cu fir subtire - sau "rar", cum ar spune (gresit!) cei mai multi – lasat lung. Tunsoarea baieteasca e insa o solutie mult prea drastica, cu atat mai mult cu cat stii ca te avantajeaza parul ceva mai lung. Stilistii cu reputatie la Hollywood, precum Gretchen Monahan, te vor sfatui sa optezi pentru o tunsoare medie, in care varfurile parului sa-ti ajunga un pic mai jos de barbie, preferabil pana clavicula, astfel spus la baza gatului. Cam ca ultima tunsoare a Romanitei Iovan. De asemenea, daca stii ca ai firul de par subtire, evita sa-l filezi. Tunsorile in scari sunt indicate doar in cazul parului cu fir gros, des si care nu are forma. Parul cu fir subtire nu va arata mai voluminos, ci doar mai rasfirat. Bretonul poate fi, insa, o solutie; cel pieptanat pe o parte te va face sa pari cu cativa ani mai tanara, cu conditia sa fie taiat normal, nu filat, chiar daca optezi pentru unul asimetric.

Tunsoarea e din start cea mai importanta. Mai departe, insa, conteaza si felul in care il aranjezi. Daca ai maxilarul proeminent sau barbia ascutita, iti poti indulci considerabil trasaturile lasandu-ti fata incadrata de cateva suvite libere. Efectul e maxim daca ai bucle. Parul drept e de preferat daca ai falcute sau, pur si simplu, un chip mai rotund. Evita sa-ti mai strangi parul in codite stramte sau cu elastice prea subtiri. De asemenea, evita si taparea

Cat despre volum, apeleaza la spuma. Alege o formula usoara, care sa nu-ti incarce parul si apoi, ai grija la felul in care o aplici. Stilistul Nathaniel Hawkins te sfatuieste sa o pulverizezi direct pe perie, aceasta fiind cea mai eficienta metoda de a o distribui egal, de la radacina pana la varf. Renunta la fixativele puternice – iti pot rupe firul de par la pieptanare. Incearca variantele mai flexibile, precum Pantene Extra Volume.

Produse antiaging pentru par

Formulele care garanteaza mai mult volum se zgarcesc cand vine vorba de balsam, in timp ce sampoanele hidratante iti lasa parul prea moale si lipsit de vlaga. Pe piata si in saloanele de infrumusetare sunt insa cateva produse care imbina ambele caracteristici: nu curata agresiv, putand fi folosite zilnic, si hidrateaza parul fara a-l lasa lipit de cap si imbacsit.

Varianta de lux: Gama L'Oréal Professionnel Série Expert Age Densiforce. Contine sapon si masca regeneratoare. Produsele sunt disponibile doar in saloanele de infrumusetare.

Varianta pentru orice buzunar: Gama Dove Hair Fall Control, alternativa romaneasca la renumita Pro-Age disponibila momentan doar afara. Contine sampon, balsam si masca regeneratoare. Il gasesti in supermarketur si in farmacii

7 trucuri pentru a-i reda stralucirea

Un par stralucitor arata din start mai tanar. Iata ce ai de facut:
1. Nu uita de balsam!
Aplicat pe parul ud, dupa fiecare spalare, balsamul va impiedica uscarea parului, reducand numarul firelor rupte la periere. Ti se pare ca-ti lasa parul prea moale, lipsit de vlaga? Hairstylistul newyorkez David Evangelista te sfatuieste sa-l aplici doar de la jumatatea firelor de par in jos, evitand radacinile.
2. Racoreste-te!
Degeaba il clatesti cu apa rece daca apoi il usuci cu foenul la cea mai mare viteza. Majoritatea uscatoarelor de ultima generatie sunt dotatae cu doua trepte de caldura; foloseste-o pe cea mai mica, chiar daca va dura mai mult. Stilistii sustin ca astfel inchizi cuticulele de la baza scalpului, ceea ce face ca suprafata firului de par sa devina mai neteda si sa reflecte lumina mai usor.
3. Protejeaza-l cu produse leave-in.
Aplica pe par din abundenta creme sau balsamuri care nu necesita clatire de cate ori folosesti foenul, ondulatorul sau placa de indreptat. Il vor proteja impotriva uscarii cauzate de supunerea la temperature inalte.
4. Alege peria in functie de grosimea firului de par
"Pentru parul cu fir subtire sunt ideale periile cu peri desi, confectionati din par de porc care ii netezesc suprafata, in timp ce pentru parul cu fir mediu sau gros dau rezultate mai bune cele mixte, care contin si plastic", este de parere Gretchen Monahan.
5. Schimba produsele de styling
Tehnicianul – asa sunt numiti in fisa postului stilistii specializati in vopsirea parului – Louis Viel, celebru pentru salonul cu acelasi nume pe care il detine in buricul New York-ului, iti recomanda sa renunti la serurile de par in favoarea sprayurilor pentru stralucire, motivand ca acestea ii redau luciul fara sa-l incarce.
6. Lasa-te pe mana specialistilor
La fiecare vizita la salon cere-i hair stylistului sa-ti aplice un tratament pentru stralucire. Efectul va dura timp de cateva sapatamani. Sunt indicate mai ales dupa vopsiri sau decolorari, atunci cand firul de par este poros. Podoaba ta capilara isi va recapata stralucirea iar culoarea ta va ramane fixate mai mult timp.
7. Alege nuanta de vopsea potrivita
Tonurile cenusii reflecta cel mai greu lumina. Opteaza pentru culori calde; sunt mai vii si au potential de stralucire mai mare. Tine cont de faptul ca vopseaua (ca de altfel si permanentul) are un efect mai puternic asupra firului subtire. Pentru a evita deteriorarea iremediabila a parului atunci cand te vopsesti acasa, aplica vopseaua doar la radacina si abia in ultimele 5 minute ramase intinde-o pe varfuri.

10 alimente pentru un par sanatos


Cheia pentru un par sanatos este o dieta echilibrata. Mai multe proteine si vitamine si mai putine grasimi. De fapt, singurele grasimi acceptate sunt acizii grasi, de tipul Omega 3, continuti de cateva specii de peste cu carne rosie, precum somonul, dar si de nuci, alune, migdale si cereale integrale. Cum mare parte din femeile cu varste cuprinse intre 30 si 45 lupta cu kilogramele in plus, nutritionistii si dermatologii militeaza impotriva curelor severe de slabire in favoarea unui stil de viata echilibrat si sanatos. Dietele care iti promit ca vei da jos x kilograme intr-un numar mic de zile iti pot distruge nu doar stomacul, ci si podoaba capilara, fiind sarace in vitamina A si acizi grasi, principalii nutrienti responsabili pentru sanatatea scalpului. De asemenea, regimurile alimentare bazate pe un continut caloric scazut pot duce in timp la caderea parului.

Nu recurge la suplimente alimentare care promit revitalizarea podoabei capilare decat dupa ce ai consultat medicul dermatolog. Excesul de vitamina A, substanta pe care se bazeaza comprimatele de acest gen, poate cauza pierderea parului. Incearca pe cat posibil sa consumi substantele nutritive direct de la sursa. Acestea sunt cele 10 alimente care nu trebuie sa lipseasca din dieta ta pentru un par sanatos:

1. Somonul
Este bogat in acizi grasi omega 3, vitamina B12 si fier, nutrientii responsabili pentru sanatatea scalpului.
2. Legumele verzi
Altfel spus spanac, broccoli si sfecla mangold. Sunt bogate si in fier si calciu si au un continut ridicat de vitamina A si vitamina C, indispensabile organismului pentru producerea de sebum, care pentru par functioneaza ca un balsam natural, facand firul de par mai rezistent la periere.
3. Fasolea si lintea
Nutritionistii ne recomanda sa mancam cel putin trei portii pe saptamana. Mazarea, fasolea si lintea sunt bogate in fier, zinc si biotina, substanta al carui deficit este asociat cu parul casant.
4. Nucile si alunele
Varianta la somon si alte specii de peste pentru vegetarieni. Nucile sunt bogate in selenium, care asigura sanatatea scalpului, iar alunele de padure si migdalele sunt bogate in acid alfa-linolenic si acizi grasi omega 3, precum si zinc, carenta acestuia din urma fiind ducand la caderea parului.

5. Carnea de pasare
Cu un continut slab de grasimi si bogata in zinc si proteine, carnea de pui sau curcan impiedica incaruntirea.
6. Ouale
Probabil cea mai importanata sursa de proteine, biotina si vitamina B12. Daca nu iti surade ideea de a manca macar de trei ori pe sapatamana oua fierte la micul dejun, exista varianta oualor de prepelita: sunt mai gustoase, mai usoare si nu au colesterol.
7. Cerealele integrale
Au un continut ridicat de zinc, fier si vitamine B. Ideal este sa le consumi zilnic, fie ca e vorba de paine integrala sau de castronelul cu musli de la micul dejun
8. Stridiile
Contin mult zinc, unul dintre cei mai puternici antioxidanti. Daca nu esti fan al fructelor de mare, le poti inlocui cu carnea de oaie sau de vita. Despre stridii se mai spune ca ar fi un excelent afrodisiac.
9. Produsele lactate degresate
Majoritatea au un adaos important de calciu, mineral responsabil pentru crestera parului. De asemenea, zerul este o sursa excelenta de proteine.
10. Morcovii
Bogati in vitamina A, raspunzatoare nu doar pentru o vedere mai agera, ci si pentru sanatatea scalpului.
Tag-uri: , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Frumusete
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr