Vezi de ce are atâta succes unul dintre cele mai apreciate sisteme de învățământ din lume

De în Lifestyle 12 sep 2017

De cele mai multe ori, programa școală se concentrează pe literatură și matematică, pentru că acestea sunt considerate atribute esențiale și sunt testate mai des. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor au nevoie să și comunice cu cei din jur, să-și spună ideile și părerile, dar tehnicile de transmitere eficientă a unui mesaj nu sunt predate decât la nivel înalt, în anumite facultăți.

În Marea Britanie, una dintre școlile din sistemul public de învățământ din Londra, a făcut din oratorie materie obligatorie. De la cele mai mici clase, profesorii încearcă să-și îndrume elevii în găsirea cuvintelor potrivite, cu ajutorul cărora să își exprime în mod politicos părerile și care să-i provoace intelectual. Acestea sunt abilități considerate normale, însă sunt predate în prea puține școli și copiii nu sunt învățați să-și aștepte rândul ca mai apoi să comunice eficient.

Un alt element cheie al acestui program educațional este sentimentul de bunăstare, pe care curriculum școlar îl cuprinde ca fiind parte esențială a personalității copiilor. În acest mod, elevii mici se simt mai bine în pielea lor la școală și se elimină discriminarea pe bază de rasă, religie, sex sau statul social.

Comunicarea orală este foarte importantă într-o epocă în care au apărut mai multe mijloace tehnologice de interacțiune, în spatele cărora oamenii se ascund. Școala ar trebui să ajute elevii să își dezvolte competențele verbale prin alcătuirea unor grupuri care să participe la concursuri pe diverse teme, în care cei mici să aibă posibilitatea de a-și argumenta opiniile, iar pentru a rămâne motivați, aceștia trebuie să poată vedea rezultatele muncii lor și aplicabilitatea celor învățate în viața de zi cu zi.

Vorbitul este o parte importantă în aproape orice clasă, dar n-ar trebui să se rezume doar la repetarea anumitor lucruri deja învățate la clasă ci ar fi bine să fie o provocare care să-i ajute pe tineri să învețe cum să-și susțină ideile într-un discurs cu o structură clară și la obiect. Aceste abilități pot fi învățate sistematic, precum orice altă materie, pentru ca un tânăr încrezător să se poată folosi de ele în viața reală.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 iun