Verifică dacă toaletele publice sunt la fel de periculoase precum se crede

De în Sanatate 26 apr 2018

Dragostea pentru propriul corp înseamnă să ai grijă de sănătatea ta, așa că află mai multe despre ce înseamnă să folosești o toaletă publică atunci când ai nevoie și cât de periculos este de fapt.

Iată câteva reguli care te vor ajuta să te duci la toaletă în siguranță.

1. Cele mai periculoase locuri sunt cele care par în regulă

Nimeni nu știe cu siguranță cât de multe bacterii sunt sub scaunul de toaletă sau pe capac, dar și alte suprafețe din baie sunt periculoase. S-a dovedit că există mai mult de 50000 de microorganisme diferite în jurul nostru. Deși poate părea ciudat, cea mai contaminată zonă dintr-o toaletă este chiuveta, Acest lucru se întâmplă deoarece chiuvetele nu sunt curățate la fel de bine și des precum toaletele. Cercetătorii din Arizona au ajuns la concluzia că doar 19% din bacteriile prezente într-o baie sunt pe vasul de toaletă, în timp ce restul se găsesc în cadă și chiuvetă. De asemenea, există colonii întregi de bacterii pe pardosea, pereți, clanțe și butonul pe care apeși ca să tragi apa.

2. Uită-te la detalii

Când intri într-o toaletă publică, uită-te după câteva lucruri mărunte înainte să o folosești. Într-o toaletă bună ar trebui să găsești săpun, hârtie igienică și programul de curățenie. Verifică chiar tu programul respectiv, unde ultima dată trecută ar trebui să fie ziua respectivă și să nu fi trecut mai mult de câteva ore.

3. Alege ușa corectă

Deși pare de necrezut, potrivit cercetătorilor, chiar și când sunt doar 2 uși în baie, cei mai mulți oameni o aleg pe a doua. Deci când intri într-o toaletă publică, du-te la prima ușă, pentru că va fi mai curată, deoarece au trecut pe acolo mai puțini oameni.

4. Adaptează-te locației

Dacă ai nevoie să lași din mână geanta sau alte obiecte, alege cel mai sigur loc și lasă-le, eventual în afara încăperii cu WC-ul, dacă este o cabină de o persoană completă sau dacă chiar nu ai alt loc, măcar nu pune ce ai în mână pe jos. În astfel de cazuri, cel mai sigur loc este rezervorul vasului de toaletă.

5. Așază-te corect

Toaletele moderne au apărut destul de târziu, iar poziția pe care o adopți când stai pe wc este una nenaturală. Poziția la 90 de grade duce, în timp, la constipație și hemoroizi, dar dacă stai la 35 grade este mai bine, deoarece conținutul intestinelor tale își urmează traseul normal. Trebuie să ții totuși cont de faptul că nu toate toaletele publice permit vizitatorilor să stea pe scaun corect, în plus, în unele, curățenia lasă de dorit, deci evită să te așezi, pentru a evita bacteriile și eventual ridică-te cu picioarele pe marginea vasului, dar nu uita ca la sfârșit să ștergi în urma ta.

6. Nu pune hârtie igienică pe marginea vasului de toaletă

Destul de mulți oameni înfășoară vasul de toaletă cu hârtie igienică, dar deși pare o decizie bună, este de fapt cea mai proastă. În primul rând, toaleta este construită într-un mod în care să nu lase bacteriile să se înmulțească. În al doilea rând, când tragi apa, bacteriile se răspândesc peste tot, inclusiv pe hârtie, unde sunt absorbite și se multiplică. Deci dacă nu ai venit cumva cu propria hârtie igienică, nu pune din cea existentă ca să nu te îmbolnăvești.

7. Fii finuță

Când ai terminat, lasă totul în ordine. Lasă capacul în jos dacă ți se pare suficient de curat pentru a-l atinge și trage apa doar după ce ai acoperit vasul, ca să împiedici, pe cât posibil, împrăștierea bacteriilor.

8. Spală-te bine pe mâini

Spală-te foarte bine pe mâini când ieși, deoarece se strâng foarte multe microorganisme pe ele. Ține minte că îți atingi fața de 2-5 ori în fiecare minut, ceea ce înseamnă că pui mâinile foarte aproape de gură și bacteriile pot ataca oricând. Așa că de fiecare dată când vizitezi o toaletă publică, ar trebui să te speli pe mâini cu apă caldă și săpun înainte și după, timp de cel puțin câte un minut și să pui mâna pe față cât mai puțin posibil, fără a atinge alte suprafețe.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

In autobuz

25 mar 2019

O spargere

25 mar 2019

Doi colegi …

24 mar 2019
Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 mar