Supă de morcovi cu ghimbir și legume coapte

In Reţete de 16 ian 2018

O supă delicioasă, bună pentru perioada rece, servită fierbinte, deoarece este plină de vitamine și minerale, dar și pentru perioada caldă, servită direct din frigider, pentru că este sățioasă și revigorantă.

Timp: 40 minute
Dificultate: ușoară
Porţii: 4
Kilocalorii: 440/porție
Ingrediente:

1/2 dovlecel, 1 căpățână broccoli, 2 felii pâine, 2 cepe verzi, 2 linguri ghimbir ras, 2 căței usturoi, 3 linguri ulei de măsline extravirgin, 3 cești baby broccoli, 3 căni apă, 5 morcovi, 850 ml lapte de cocos, 950 g mazăre, sare, piper

Mod de preparare:

1. Se preîncălzește cuptorul la 230 grade Celsius, timp în care se încălzește o lingură ulei într-o cratiță mare pe foc mediu și se adaugă ceapa verde tăiată rondele mărunte (fără frunze), ghimbirul și usturoiul pisat, apoi se amestecă ocazional până ce se moaie toate legumele, adică aproximativ 2 minute.

2. Se adaugă în cratiță morcovii și se asezonează totul cu sare și piper după gust, apoi se pun laptele de cocos, mazărea și cănile de apă, se astupă cu un capac și se aduce la punctul de fierbere pe foc mare, după care se dă capacul la o parte și se amestecă din când în când timp de 18-20 minute.

3. Se amestecă într-o tavă tapetată cu foaie de copt bucățile de broccoli, feliile de pâine tăiate cuburi și dovlecelul curățat de semințe și tăiat cubulețe mici cu restul de ulei și 1/4 linguriță sare și piper apoi se dă tava la cuptor până se coc bine cubulețele de dovlecel, adică aproximativ 15 minute.

4. Se dă supa prin blender și se face piure, apoi, dacă mai este nevoie, se mai pun puțină sare și piper negru măcinat.

5. Se împarte supa în mod egal în patru castroane și se stropește fiecare cu ulei apoi se pun crutoanele de pâine și legume.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 aug