Ginecologul avertizează: Ce să nu faci în primele 24 de ore de la naştere

De în Familie 14 feb 2017

Specialiştii vin cu un sfat preţios pentru proaspetele mămici, în baza unor studii recente, referitor la momentul propice pentru prima baie a bebeluşului.

Dacă plănuieşti să rămâi însărcinată, experţii susţin că ar trebui să aştepţi cel puţin 24 de ore de la naştere pentru a face baie copilului pentru prima dată.

"Este important să îţi aminteşti că bebeluşii nu se nasc murdari", explică Dr. Ira Jaffe, specialist în obstetrică şi ginecologie din New York. "Felul în care ies este proiectat în aşa fel încât să fie protejaţi."

Copiii se nasc acoperiţi de un strat alb, ceros, care trebuie îndepărtat la un moment dat. Această substanţă, numită vernix caseosa, poate fi benefică dacă nu este îndepărtată imediat după naştere.

Un studiu publicat în Journal of Obstetrics and Gynecology scoate la iveală faptul că această substanţă adaugă un strat protector care face pielea să fie mai moale şi sprijină sistemul imunitar. Stratul protector şi lichidul amniotic conţin peptide antimicrobiene care ţin departe bacteriile şi ciupercile. Studiile arată că aceşti doi factori sunt esenţiali care protejează bebeluşul împotriva pneumoniei şi meningitei în primele zile de viaţă.

Astfel, conform World Health Organization, prima baie a bebeluşului ar trebui amânată cu cel puţin 24 de ore de la naştere.

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 3

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...pentru proaspetele mămici, în baza unor studii recente, referitor la momentul propice pentru prima baie a bebeluşului. Citește mai departe… Source: feminis.ro ...
(02.03.2017, 11:05)
...pentru proaspetele mămici, în baza unor studii recente, referitor la momentul propice pentru prima baie a bebeluşului. Citește mai departe… Source: feminis.ro ...
...pentru proaspetele mămici, în baza unor studii recente, referitor la momentul propice pentru prima baie a bebeluşului. Citește mai departe… Source: feminis.ro
( function() {
if (window.CHITIKA ===...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 mai