Horoscop 2017 - Un an al EXTREMELOR pentru Balanţe,...

Citeste mai mult»

Horoscop IANUARIE 2017 - Ninge cu BANI pentru Berbeci,...

Citeste mai mult»

Nu reîncălzi niciodată aceste 7 alimente - Devin TOXICE!

Citeste mai mult»

Adaugă SARE în şampon pentru...

Citeste mai mult»

Horoscop DECEMBRIE 2016 - NEPLĂCERI în dragoste pentru...

Citeste mai mult»

De ce e bine să ţii în cameră un pahar cu apă, sare şi oţet

Citeste mai mult»

Ai tăiat ceapa GREŞIT până acum - ACEASTĂ metodă te...

Citeste mai mult»

Ai grupa sanguină 0? Ce spune asta despre personalitatea...

Citeste mai mult»

Cum se comportă ZODIILE atunci când încep o relație serioasă

Citeste mai mult»

Vrei să păstrezi un bărbat lângă tine? Majoritatea...

Citeste mai mult»

De ce să NU mănânci niciodată pâinea la restaurant

Citeste mai mult»

ACEŞTI oameni nu au voie să consume ghimbir - Află dacă...

Citeste mai mult»

Cum să faci o coroniță de Crăciun dintr-un UMERAȘ

Citeste mai mult»

SECRETUL unei vieţi sexuale excelente: Majoritatea...

Citeste mai mult»

Paradoxul Vărsătorului: Găseşte dragostea ADEVĂRATĂ...

Citeste mai mult»

Înfăşoară-ţi aceste părţi ale corpului în folie de...

Citeste mai mult»

Cum se bea, de fapt, apa cu lămâie

Citeste mai mult»

Testul psihologic elveţian îţi dezvăluie 8 trăsături SECRETE

Citeste mai mult»

3 semne care trădează atracţia sexuală

Citeste mai mult»

Afecţiunile inimii, vindecate fără medicamente - Iată cum

Citeste mai mult»

Truc INDIAN: Aşa păstrezi un pepene PROASPĂT timp de 6 LUNI

Citeste mai mult»

Compatibilitate: Cum îl faci să creadă că eşti ALEASA...

Citeste mai mult»

Secretul damelor de companie: De ce nu poartă NICIODATĂ...

Citeste mai mult»

Medicii NU îi dădeau mai mult de 48 de ore de trăit:...

Citeste mai mult»

Nu mânca NICIODATĂ această parte din PUI - Efectele sunt...

Citeste mai mult»

Horoscop AUGUST 2016 - LOVITURĂ sub centură pentru...

Citeste mai mult»

Cercetătorii dau VERDICTUL: De ce au femeile ORGASM

Citeste mai mult»

Femeile care fac asta la duş îşi DUBLEAZĂ riscul de CANCER

Citeste mai mult»

De ce cămăşile de damă se închid invers decât cele...

Citeste mai mult»

Poarta către Iad, descoperită în Brazilia

Citeste mai mult»

Cum dai jos 50 de kilograme - SECRETELE femeilor care au...

Citeste mai mult»

Cum îndepărtezi mirosurile neplăcute din pantofi, peste...

Citeste mai mult»

La ce folosesc găurile laterale ale tenişilor

Citeste mai mult»

Zodiile, aşa cum nu le-ai mai văzut: Eşti NOROCOS dacă...

Citeste mai mult»

A slăbit 18 kilograme cu ACESTE 4 trucuri JAPONEZE

Citeste mai mult»

Metoda indiană de îndepărtare a punctelor negre

Citeste mai mult»

Nu te-a mai sunat? Iată explicaţia: Ce vor, de fapt,...

Citeste mai mult»

Ai grijă când cumperi cartofi - Dacă arată AŞA sunt TOXICI!

Citeste mai mult»

Licoarea pe bază de piper, care te scapă de kilogramele...

Citeste mai mult»

Horoscopul APARENŢELOR: Ai judecat GREŞIT fiecare zodie

Citeste mai mult»

Salată de sfeclă roşie coaptă cu brânză feta

In Reţete de 2 mar 2016

Te-ai săturat de salatele clasice şi vrei să încerci ceva deosebit? Dacă îţi place brânza feta, îţi recomandăm o combinaţie cu sfeclă roşie şi ceapă verde, sănătoasă şi în acelaşi timp săţioasă.

Timp: 45 minute
Dificultate: Redusă
Porţii: 4
Kilocalorii: 150 kcal/porţie
Ingrediente:

4 sfecle roşii de mărime medie, 1 lingură de ulei de măsline, 1 linguriţă de sare, piper după gust, 4 fire de ceapă verde, 2 linguriţe de zeamă de lămâie sau 1 linguriţă de oţet balsamic şi 1 linguriţă de oţet din vin roşu, brânză feta după gust, opţional: frunze de sfeclă roşie, ceapă roşie, pătrunjel sau coriandru

Mod de preparare:

1. Curăţă cele 4 sfecle şi taie-le în bucăţi de aproximativ 1 centimetru, sau mai mici, în funcţie de preferinţe. Amestecă sfecla cu 1 lingură de ulei de măsline, sare şi piper după gust, după care înfăşoară amestecul în hârtie de copt sau folie de aluminiu şi dă la cuptorul încins în prealabil, pentru 35 de minute sau până devine fragedă. Ai grijă să o amesteci o dată sau de două ori, pentru a te asigura că toate bucăţile de sfeclă sunt pătrunse.

2. Transferă sfecla într-un bol, unde adaugi cele 4 fire de ceapă verde tocate mărunt, zeama de lămâie sau oţetul, ulei de măsline cât să alunece şi brânză feta după pofta inimii. Opţional, poţi adăuga o jumătate de ceapă roşie tocată mărunt.

3. Serveşte salata decorată cu pătrunjel sau coriandru proaspăt.

Pont: Dacă vrei ca aroma salatei să fie una deosebită, în timp ce laşi sfecla în cuptor, amestecă ceapa, verde şi roşie, zeama de lămâie sau oţetul, uleiul de măsline, sarea şi piperul într-un bol şi toarnă acest dressing peste sfecla scoasă din cuptor, după care presară brânză feta.

Poţi, de asemenea, să foloseşti şi frunze de sfeclă pentru a da un aspect deosebit salatei. Opăreşte-le în apă cu sare şi adaugă-le în salată.

Forma salatei poate fi modificată, în funcţie de preferinţe. În loc de cubuleţe, poţi tăia sfecla şi brânza feta în felii de diverse dimensiuni sau poţi chiar să apelezi la o răzătoare, pentru forme inedite.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 feb