9 lucruri pe care să nu le bagi sub nicio formă la microunde

Citeste mai mult»

Alege cel mai fericit cuplu și îți vom spune cum reflectă...

Citeste mai mult»

9 legi INCREDIBILE care există doar în Coreea de Nord

Citeste mai mult»

Ce să nu faci în avion: 11 sfaturi esenţiale de la...

Citeste mai mult»

De ce avem spaţii între degete şi alte explicaţii care...

Citeste mai mult»

Nu ţi-a răspuns la mesaj? Află DE CE, în funcţie de zodia...

Citeste mai mult»

Cercetătorii explică ce se întâmplă cu organismul tău...

Citeste mai mult»

Cum previi osteoporoza în doar un minut

Citeste mai mult»

TEST de personalitate: Unde se află omul din imagine?

Citeste mai mult»

Miracolul din ghimbir și cum să arzi grăsimea abdominală

Citeste mai mult»

Leacul anti-cancer a fost în sfârșit DESCOPERIT

Citeste mai mult»

Ușa destinului îți dictează viitorul

Citeste mai mult»

Test: Răspunde la următoarea întrebare fără a te gândi......

Citeste mai mult»

7 uleiuri care îți vor transforma înfățișarea în 7 zile

Citeste mai mult»

TEST: 2 întrebări determină IQ-ul tău

Citeste mai mult»

Vezi ce aliment minune te scapă de ORICE boală

Citeste mai mult»

Dovedit ştiinţific: Acest TRIO declanşează orgasmul feminin

Citeste mai mult»

Chiromanţie: Forma şi lungimea degetului mic trădează...

Citeste mai mult»

60 de secunde împotriva kilogramelor în plus: 2 trucuri...

Citeste mai mult»

Nu te vei mai certa NICIODATĂ cu partenerul dacă ţii cont...

Citeste mai mult»

Femeile care fac asta în dormitor sunt predispuse la...

Citeste mai mult»

Horoscop 2017 - Un an al EXTREMELOR pentru Balanţe,...

Citeste mai mult»

Nu reîncălzi niciodată aceste 7 alimente - Devin TOXICE!

Citeste mai mult»

Adaugă SARE în şampon pentru...

Citeste mai mult»

De ce e bine să ţii în cameră un pahar cu apă, sare şi oţet

Citeste mai mult»

Rulouri de vinete, cu spanac şi brânzeturi italieneşti

In Reţete de 27 ian 2016

Acest preparat italienesc se numeşte, în original, "Eggplant rollatini". Reţeta de mai jos poate deveni modul tău preferat de a consuma vinetele împreună cu tot felul de brânzeturi.

rulouri
Timp: 1 oră 30
Dificultate: Medie
Porţii: 5, a câte 2 rulouri
Kilocalorii: 227
Ingrediente:

2 vinete medii, tăiate pe lungime în 10 felii; sare de granulaţie mare şi piper negru, după gust; 1 cană şi 1/2 sos marinara; 1 ou mare; 1/2 cană brânză ricotta parţial degresată; 1/2 cană brânză Pecorino Romano dată prin răzătoare; 230 grame spanac congelat, încălzit şi scurs bine de apă; 1 căţel de usturoi tocat; 120 grame de brânză mozzarella parţial degresată.

Mod de preparare:

1. Taie vinetele la ambele capete. Taie vinetele pe lungime, în felii groase de aproape jumătate de centimetru, până când vei avea un total de 10 felii de aproximativ aceeaşi mărime. Este mai uşor să faci asta dacă ai o răzătoare specială, care te ajută să feliezi legumele mari.

2. Se presară vinetele cu sare cu o granulaţie mare pentru că aceasta te ajută să elimini excesul de umiditate şi amăreala din vinete. Pune-le deoparte timp de 10-15 minute. Le poţi usca dacă ai un prosop curat de hârtie.

3. Preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius. Asezonează vinetele cu încă puţină sare şi cu puţin piper, iar apoi aranjează-le pe două foi de copt cu care vei căptuşi tava. Acoperă bine cu folie de aluminiu şi coace-le la cuptor până când vinetele sunt fragede şi flexibile, dar să NU fie complet coapte, preţ de 8 până la 10 minute.

4. Întinde sfertul de cană de sos marinara (vezi reţeta de mai jos) pe fundul unui vas termorezistent mare, de 30x25 centimetri.

5. Într-un caston mediu, se bate oul, iar apoi se amestecă acesta cu brânzeturile ricotta, Pecorino Romano, cu spanacul, cu usturoiul, cu 1 sfert de linguriţă de sare şi cu 1/8 linguriţă de piper.

6. Se şterg uşor vintele cu prosoape de hârtie, până când sunt uscate. Împarte amestecul de ricotta şi spanac (aproximativ 2 linguri generoase pentru fiecare felie) uniform şi întinde-l cu lingura la capătul fiecărei feliuţe de vânătă, răspândindu-l bine pentru a acoperi toată suprafaţa.

Începe de la un capăt şi apoi rulează feliile de vinete şi aranjează-le pe fiecare în parte în vasul pregătit anterior. Presară pe deasupra sosul marinara rămas şi presară şi mozzarella, iar la final acoperă bine cu folie.

7. Coace totul până când vinetele sunt  foarte moi, timp de aproximativ 60 de minute. Scoate tava din cuptor şi las-o să se răcească 5 minute înainte de a servi. Mai pune brânză Pecorino Romano pe deasupra vinetelor, dacă doreşti.

Reţine: Sosul marinara se prepară rapid, după următoarea reţetă. Ai nevoie de următoarele ingrediente: 1 lingură de ulei de măsline, 2 căţei de usturoi pisaţi, conservă mare (800 grame) de roşii mărunţite, 1 frunză mică de dafin, 1 linguriţă de oregano, 2 linguri de busuioc proaspăt tocat, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Într-o tigaie medie, încălzeşte uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă usturoiul şi sotează-l până se rumeneşte şi devine auriu, dar ai grijă să nu îl arzi. Adaugă roşiile zdrobite, sare, piper, oregano şi frunza de dafin. Amestecă şi redu focul până are flacără mică. Acoperă tigaia şi lasă să fiarbă timp de 15-20 de minute. Ia tigaia  de pe foc şi adaugă busuiocul proaspăt tocat. Sursa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 feb