Horoscop IULIE 2016 - Zodiile care îşi fac NOROCUL cu...

Citeste mai mult»

Poarta către Iad, descoperită în Brazilia

Citeste mai mult»

Cum dai jos 50 de kilograme - SECRETELE femeilor care au...

Citeste mai mult»

Cum îndepărtezi mirosurile neplăcute din pantofi, peste...

Citeste mai mult»

La ce folosesc găurile laterale ale tenişilor

Citeste mai mult»

Zodiile, aşa cum nu le-ai mai văzut: Eşti NOROCOS dacă...

Citeste mai mult»

A slăbit 18 kilograme cu ACESTE 4 trucuri JAPONEZE

Citeste mai mult»

Metoda indiană de îndepărtare a punctelor negre

Citeste mai mult»

Nu te-a mai sunat? Iată explicaţia: Ce vor, de fapt,...

Citeste mai mult»

Ai grijă când cumperi cartofi - Dacă arată AŞA sunt TOXICI!

Citeste mai mult»

Licoarea pe bază de piper, care te scapă de kilogramele...

Citeste mai mult»

Horoscopul APARENŢELOR: Ai judecat GREŞIT fiecare zodie

Citeste mai mult»

Nu abdomenele te scapă de grăsimea nedorită, ci...

Citeste mai mult»

TOT ce ştiai despre uleiul de măsline este GREŞIT

Citeste mai mult»

Adevăratul MOTIV pentru care NU ai noroc în dragoste,...

Citeste mai mult»

Omul care a zguduit planeta: CANCERUL poate fi vindecat...

Citeste mai mult»

Horoscop MAI 2016 - Evenimente NEPLĂCUTE pentru Fecioare,...

Citeste mai mult»

Ce sunt demisexualii: Cum îţi dai seama dacă şi tu eşti unul

Citeste mai mult»

Când devine otrăvitor SPANACUL

Citeste mai mult»

Bărbaţii vor doar sex: Adevărul NEAŞTEPTAT din spatele...

Citeste mai mult»

Ai citit horoscopul GREŞIT până acum - Cum afli, de fapt,...

Citeste mai mult»

A slăbit 18 kilograme cu APĂ caldă - Dieta garantată de o...

Citeste mai mult»

NUMEROLOGIE: Povestea din spatele datei tale de naștere

Citeste mai mult»

Ai zdrobit usturoiul GREŞIT - Iată cum se face, de fapt!

Citeste mai mult»

A slăbit 89 de kilograme schimbând COMPLET alimentaţia:...

Citeste mai mult»

De ce să-i dai partenerului să mănânce SEMINŢE de pin

Citeste mai mult»

Metoda rapidă prin care poţi împăca partenerul, în...

Citeste mai mult»

Horoscop: De ce te INVIDIAZĂ cei din jur, în funcţie de...

Citeste mai mult»

Horoscopul atracţiei: MAGNETUL care te ajută să atragi...

Citeste mai mult»

Horoscopul secretelor: Ce SEMNE îl dau de gol atunci când...

Citeste mai mult»
idele lui marte

Idele lui Martie, ziua în care Cezar a fost ucis - De ce...

Citeste mai mult»

Băutura SACRĂ misterioasă din India antică: "Am băut...

Citeste mai mult»

Ce sursă de stres te doboară în funcţie de zodie

Citeste mai mult»

Ghinionul te pândeşte la tot pasul? Aceste 7 plante aduc...

Citeste mai mult»

Testul UMBRELEI te descrie scurt şi la obiect

Citeste mai mult»
Ioana Dichiseanu

Ioana Dichiseanu, prima dietă la 14 ani: "Ajunsesem să...

Citeste mai mult»

Testul MASCOTEI personale te dă de gol: Pe tine care te...

Citeste mai mult»

De ce NU e bine să mănânci banane la micul dejun

Citeste mai mult»
pufuleti hrana bebe

De ce nu e bine să dai pufuleţi şi cereale copiilor mici

Citeste mai mult»

Ce se întâmplă dacă îţi masezi axila cu o felie de lămâie

Citeste mai mult»

Rulouri de vinete, cu spanac şi brânzeturi italieneşti

In Reţete de 27 ian 2016

Acest preparat italienesc se numeşte, în original, "Eggplant rollatini". Reţeta de mai jos poate deveni modul tău preferat de a consuma vinetele împreună cu tot felul de brânzeturi.

rulouri
Timp: 1 oră 30
Dificultate: Medie
Porţii: 5, a câte 2 rulouri
Kilocalorii: 227
Ingrediente:

2 vinete medii, tăiate pe lungime în 10 felii; sare de granulaţie mare şi piper negru, după gust; 1 cană şi 1/2 sos marinara; 1 ou mare; 1/2 cană brânză ricotta parţial degresată; 1/2 cană brânză Pecorino Romano dată prin răzătoare; 230 grame spanac congelat, încălzit şi scurs bine de apă; 1 căţel de usturoi tocat; 120 grame de brânză mozzarella parţial degresată.

Mod de preparare:

1. Taie vinetele la ambele capete. Taie vinetele pe lungime, în felii groase de aproape jumătate de centimetru, până când vei avea un total de 10 felii de aproximativ aceeaşi mărime. Este mai uşor să faci asta dacă ai o răzătoare specială, care te ajută să feliezi legumele mari.

2. Se presară vinetele cu sare cu o granulaţie mare pentru că aceasta te ajută să elimini excesul de umiditate şi amăreala din vinete. Pune-le deoparte timp de 10-15 minute. Le poţi usca dacă ai un prosop curat de hârtie.

3. Preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius. Asezonează vinetele cu încă puţină sare şi cu puţin piper, iar apoi aranjează-le pe două foi de copt cu care vei căptuşi tava. Acoperă bine cu folie de aluminiu şi coace-le la cuptor până când vinetele sunt fragede şi flexibile, dar să NU fie complet coapte, preţ de 8 până la 10 minute.

4. Întinde sfertul de cană de sos marinara (vezi reţeta de mai jos) pe fundul unui vas termorezistent mare, de 30x25 centimetri.

5. Într-un caston mediu, se bate oul, iar apoi se amestecă acesta cu brânzeturile ricotta, Pecorino Romano, cu spanacul, cu usturoiul, cu 1 sfert de linguriţă de sare şi cu 1/8 linguriţă de piper.

6. Se şterg uşor vintele cu prosoape de hârtie, până când sunt uscate. Împarte amestecul de ricotta şi spanac (aproximativ 2 linguri generoase pentru fiecare felie) uniform şi întinde-l cu lingura la capătul fiecărei feliuţe de vânătă, răspândindu-l bine pentru a acoperi toată suprafaţa.

Începe de la un capăt şi apoi rulează feliile de vinete şi aranjează-le pe fiecare în parte în vasul pregătit anterior. Presară pe deasupra sosul marinara rămas şi presară şi mozzarella, iar la final acoperă bine cu folie.

7. Coace totul până când vinetele sunt  foarte moi, timp de aproximativ 60 de minute. Scoate tava din cuptor şi las-o să se răcească 5 minute înainte de a servi. Mai pune brânză Pecorino Romano pe deasupra vinetelor, dacă doreşti.

Reţine: Sosul marinara se prepară rapid, după următoarea reţetă. Ai nevoie de următoarele ingrediente: 1 lingură de ulei de măsline, 2 căţei de usturoi pisaţi, conservă mare (800 grame) de roşii mărunţite, 1 frunză mică de dafin, 1 linguriţă de oregano, 2 linguri de busuioc proaspăt tocat, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Într-o tigaie medie, încălzeşte uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă usturoiul şi sotează-l până se rumeneşte şi devine auriu, dar ai grijă să nu îl arzi. Adaugă roşiile zdrobite, sare, piper, oregano şi frunza de dafin. Amestecă şi redu focul până are flacără mică. Acoperă tigaia şi lasă să fiarbă timp de 15-20 de minute. Ia tigaia  de pe foc şi adaugă busuiocul proaspăt tocat. Sursa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
30 iul