Horoscop 2017 - Un an al EXTREMELOR pentru Balanţe,...

Citeste mai mult»

Horoscop DECEMBRIE 2016 - NEPLĂCERI în dragoste pentru...

Citeste mai mult»

De ce e bine să ţii în cameră un pahar cu apă, sare şi oţet

Citeste mai mult»

Ai tăiat ceapa GREŞIT până acum - ACEASTĂ metodă te...

Citeste mai mult»

Ai grupa sanguină 0? Ce spune asta despre personalitatea...

Citeste mai mult»

Cum se comportă ZODIILE atunci când încep o relație serioasă

Citeste mai mult»

Vrei să păstrezi un bărbat lângă tine? Majoritatea...

Citeste mai mult»

De ce să NU mănânci niciodată pâinea la restaurant

Citeste mai mult»

ACEŞTI oameni nu au voie să consume ghimbir - Află dacă...

Citeste mai mult»

Cum să faci o coroniță de Crăciun dintr-un UMERAȘ

Citeste mai mult»

SECRETUL unei vieţi sexuale excelente: Majoritatea...

Citeste mai mult»

Paradoxul Vărsătorului: Găseşte dragostea ADEVĂRATĂ...

Citeste mai mult»

Înfăşoară-ţi aceste părţi ale corpului în folie de...

Citeste mai mult»

Cum se bea, de fapt, apa cu lămâie

Citeste mai mult»

Testul psihologic elveţian îţi dezvăluie 8 trăsături SECRETE

Citeste mai mult»

3 semne care trădează atracţia sexuală

Citeste mai mult»

Afecţiunile inimii, vindecate fără medicamente - Iată cum

Citeste mai mult»

Truc INDIAN: Aşa păstrezi un pepene PROASPĂT timp de 6 LUNI

Citeste mai mult»

Compatibilitate: Cum îl faci să creadă că eşti ALEASA...

Citeste mai mult»

Secretul damelor de companie: De ce nu poartă NICIODATĂ...

Citeste mai mult»

Medicii NU îi dădeau mai mult de 48 de ore de trăit:...

Citeste mai mult»

Nu mânca NICIODATĂ această parte din PUI - Efectele sunt...

Citeste mai mult»

Horoscop AUGUST 2016 - LOVITURĂ sub centură pentru...

Citeste mai mult»

Cercetătorii dau VERDICTUL: De ce au femeile ORGASM

Citeste mai mult»

Femeile care fac asta la duş îşi DUBLEAZĂ riscul de CANCER

Citeste mai mult»

De ce cămăşile de damă se închid invers decât cele...

Citeste mai mult»

Poarta către Iad, descoperită în Brazilia

Citeste mai mult»

Cum dai jos 50 de kilograme - SECRETELE femeilor care au...

Citeste mai mult»

Cum îndepărtezi mirosurile neplăcute din pantofi, peste...

Citeste mai mult»

La ce folosesc găurile laterale ale tenişilor

Citeste mai mult»

Zodiile, aşa cum nu le-ai mai văzut: Eşti NOROCOS dacă...

Citeste mai mult»

A slăbit 18 kilograme cu ACESTE 4 trucuri JAPONEZE

Citeste mai mult»

Metoda indiană de îndepărtare a punctelor negre

Citeste mai mult»

Nu te-a mai sunat? Iată explicaţia: Ce vor, de fapt,...

Citeste mai mult»

Ai grijă când cumperi cartofi - Dacă arată AŞA sunt TOXICI!

Citeste mai mult»

Licoarea pe bază de piper, care te scapă de kilogramele...

Citeste mai mult»

Horoscopul APARENŢELOR: Ai judecat GREŞIT fiecare zodie

Citeste mai mult»

Nu abdomenele te scapă de grăsimea nedorită, ci...

Citeste mai mult»

TOT ce ştiai despre uleiul de măsline este GREŞIT

Citeste mai mult»

Adevăratul MOTIV pentru care NU ai noroc în dragoste,...

Citeste mai mult»

Risotto cremos cu roşii cherry şi parmezan

In Reţete de 6 ian 2016

Vrei să prepari o cină rapidă şi gustoasă, dar şi consistentă? Ei bine această reţetă pe bază de orez te salvează şi a doua zi, întrucât o poţi lua la pachet pentru un prânz săţios la birou.

risotto
Timp: 35 minute
Dificultate: Redusă
Porţii: 4
Kilocalorii: 381/porţie
Ingrediente:

400 g roşii; 1 litru supă de legume; 2-3 linguri de unt; 1 lingură de ulei de măsline; 1 ceapă; 2 căţei de usturoi; 1 fir de rozmarin; 250 g orez; 300 g roşii cherry; o cană cu frunze de busuioc proaspăt; 4 linguri de parmezan ras;

Mod de preparare:

1. Introdu roşiile tocate (din conservă) şi jumătate din frunzele de busuioc într-un blender şi amestecă până obţii un sos cu o consistenţă omogenă.

2. Toarnă sosul într-o cratiţă, adaugă busuiocul rămas, dă-l în clocot şi apoi lasă-l să fiarbă la foc mic.

3. Între timp, adaugă untul şi uleiul de măsline pe fundul unei tigăi întinse şi încinge tigaia până când se topeşte untul. Adaugă ceapa tocată mărunt şi găteşte-o pentru 6-8 minute, până când observi că s-a înmuiat. Adaugă usturoiul şi rozmarinul tocate mărunt şi amestecă des timp de 1 minut. Adaugă şi orezul pentru risotto (Carnaroli, Arborio, Vialone Nano sau orice alt tip de orez cu bob scurt sau mediu, cu o cantitate sporită de amidon), amestecând în continuare, pentru încă un minut.

4. Adaugă peste orez sosul de roşii cu busuioc, având grijă să torni câte puţin, amestecând. Toarnă din nou când observi că orezul a absorbit sosul turnat iniţial. După ce ai adăugat jumătate din sos peste orez, e timpul să adaugi şi roşiile cherry (tăiate în jumătăţi). Continuă să adaugi sos pe măsură ce orezul se umflă.

5. După aproximativ 20-25 de minute, orezul trebuie să capete deja o textură cremoasă, roşiile cherry să fie moi, iar sosul să fie absorbit în totalitate.

6. Stinge focul, lasă orezul acoperit pentru 1 minut, după care mai presară câteva frunze de busuioc şi amestecă.

7. Serveşte-l presărat cu parmezan şi piper.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
10 dec