Retete de post

De în Familie 4 mar 2011
Pe 7 martie incepe Postul Pastelui iar Feminis.ro iti recomanda dosarul de rete delicioase de post.

In religia crestina, postului Pastelui reprezinta perioada in care credinciosii se abtin de la anumite mancaruri, imbina postul trupesc cu cel sufletesc, se caiesc si cauta sa fie mai buni cu cei la nevoie.

In acest an Postul Pastelui a inceput pe 7 martie si va tine pana pe 23 aprilie, este cel mai lung si cel mai  restrictiv post din calendarul crestin- ortodox.

Am ales pentru tine cateva retete care sa iti usureze cele sapte saptamani de post.

Cartofi la cuptor

Conopida gratinata

Drob de legume

Cartofi scazuti

Cartofi cu ciuperci

Mancare de ardei copti

Viziteaza si dosarul Mancare de post!

Tag-uri: ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

oana-camelia paun (08.03.2011, 09:20)

Ciuperci a la grec Ingrediente: ciuperci, ceapa, ulei, vin, lamaie, verdeata, sare si piper. Mod de preparare Ciupercile se curata, se spala si se taie bucati mari. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei incins, se adauga ciupercile, vinul si se lasa la fiert. Cand s-au inmuiat ciupercile se adauga zeama de lamaie, verdeata tocata marunt si se mai fierbe foarte putin. Se pune sare si piper, dupa gust. 2 ) Reteta de spanac cu ciuperci este foarte simpla si poate fi o alegere inspirata pentru zilele de post. Ingrediente: -un kg de spanac proaspat -o ceapa mica -2 catei de usturoi sau cati doriti -500 gr de ciuperci proaspete -100 gr suc de rosii -putin ulei de masline Mai intai spalati spanacul in mai multe ape, apoi il puneti intr-o oala doar cu apa care ramane pe frunze. Lasati-l sa se caleasca cateva minute la foc mare.Caliti ceapa tocata si usturoiul in putin ulei de masline. Curatati, spalati si tocati ciupercile.Cand ceapa devine sticloasa, adaugati ciupercile.Dupa ce s-a calit si ciupercile, adaugati spanacul calit putin.Adaugati si sucul de rosii, amestecati, potriviti de sare si piper. Lasati sa mai fiarba vreo 2-3 minute, apoi opriti focul. Este foarte important sa nu preparati termic spanacul prea mult timp. Cateva retete oferite de mine pentru a le incerca si dvs acum in postul pastelui ,sunt excelent de bune . Pofta buna!!!

Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 mar