Preferi friptura bine facută? Iată la ce riscuri te expui!

De în Sanatate 8 apr 2015

Friptura în sânge nu te tentează, ci preferi carnea bine făcută pe gratar? Te expui la riscuri extrem de mari pentru sănatatea ta - Află mai multe!

 

friptura

Carnea gătită prea mult conţine glicotoxine, micotoxine imunosupresive care cresc riscul ca, pe termn lung, să dezvolţi afecţiuni precum Alzheimer.

Iniţial, studiul a fost realizat pe şoareci, constatandu-se că cei care au avut o dietă bogată în glicotoxine au dezvoltat, în număr mai mare, boli precum demenţa cognitivă, în comparaţie cu şoarecii care au avut o dietă în care glicotoxina nu se regăsea.

Ulterior, oamenii de ştiinţă au studiat şi consecinţele pe care le are consumul de carne gătită în exces, în cazul oamenilor. Rezultatele au fost similare, concluzia studiului fiind că nu este deloc sănătos să consumăm friptura "bine" făcută.

 

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Soacra

22 oct 2018

Problema blondei

22 oct 2018
Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 oct