Prăjitura “4 cu 4 cu 8 cu 8”

In Reţete de 17 mar 2017

Răsfaţă-i pe cei dragi la început de weekend cu un desert rapid şi uşor de preparat.

Timp: 40
Dificultate: Redusă
Porţii: 8
Ingrediente:
  • 4 ouă
  • 4 linguri de apă
  • 8 linguri de făină,
  • 8 linguri zahăr
  • 1 pliculeţ de praf de copt
Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele cu mixerul la viteză cea mai mică, pentru a nu face compoziţia bule de aer.

Pe lângă ingredientele date se pot adaugă orice tip de fructe, nuci sau alune.

Se împarte compoziţia în două. În jumătate se adaugă 2 linguri de praf de cacao sau Nesquick.

Pe fundul tăvii în care se prepară prăjitură se pot adaugă fructe feliate din compot.

Se adaugă cele două compoziţii una peste cealaltă, fără a le amestecă, pentru a nu omogeniza culorile şi a rămâne un model plăcut că de spirală.

Compoziţia astfel rezultată se bagă la cuptor la 150 grade C aproximativ 30 min.

Tips: După trecerea timpului se verifică cu o scobitoare dacă prăjitura este făcută şi dacă această iese curată prăjitura este coaptă.

Se lasă la răcit la temperatura camerei şi se răstoarnă cu grijă, astfel încât să rămână forma intactă. Se mănâncă rece, pentru a evita durerile de stomac.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 mar