Ce să nu faci în avion: 11 sfaturi esenţiale de la...

Citeste mai mult»

9 legi INCREDIBILE care există doar în Coreea de Nord

Citeste mai mult»

De ce avem spaţii între degete şi alte explicaţii care...

Citeste mai mult»

Cercetătorii explică ce se întâmplă cu organismul tău...

Citeste mai mult»

Cum previi osteoporoza în doar un minut

Citeste mai mult»

TEST de personalitate: Unde se află omul din imagine?

Citeste mai mult»

Miracolul din ghimbir și cum să arzi grăsimea abdominală

Citeste mai mult»

Leacul anti-cancer a fost în sfârșit DESCOPERIT

Citeste mai mult»

Ușa destinului îți dictează viitorul

Citeste mai mult»

Test: Răspunde la următoarea întrebare fără a te gândi......

Citeste mai mult»

7 uleiuri care îți vor transforma înfățișarea în 7 zile

Citeste mai mult»

TEST: 2 întrebări determină IQ-ul tău

Citeste mai mult»

Vezi ce aliment minune te scapă de ORICE boală

Citeste mai mult»

Dovedit ştiinţific: Acest TRIO declanşează orgasmul feminin

Citeste mai mult»

Chiromanţie: Forma şi lungimea degetului mic trădează...

Citeste mai mult»

60 de secunde împotriva kilogramelor în plus: 2 trucuri...

Citeste mai mult»

Nu te vei mai certa NICIODATĂ cu partenerul dacă ţii cont...

Citeste mai mult»

Femeile care fac asta în dormitor sunt predispuse la...

Citeste mai mult»

Horoscop 2017 - Un an al EXTREMELOR pentru Balanţe,...

Citeste mai mult»

Nu reîncălzi niciodată aceste 7 alimente - Devin TOXICE!

Citeste mai mult»

Adaugă SARE în şampon pentru...

Citeste mai mult»

De ce e bine să ţii în cameră un pahar cu apă, sare şi oţet

Citeste mai mult»

Pește la cuptor cu usturoi și sos de roșii

In Reţete de 4 dec 2017

Această rețetă delicioasă se pretează cel mai bine la macrou, dar poate fi făcută cu orice tip de pește.

Timp: 3 ore
Dificultate: ușoară
Porţii: 3
Ingrediente:

1 lingură zeamă lămâie, 1 lingură busuioc, 3 pești macrou, 4 căței usturoi, 40 ml ulei de măsline, 50 g măsline negre, 100 ml vin demidulce, 300 ml sos de roșii, sare, piper

Mod de preparare:

1. Se curăță peștele de solzi, cap și intestine și se tamponează cu un șervețel de hârtie, pentru a-i lua excesul de apă, apoi se asezonează cu sare și piper.

2. După două ore de păstrat la rece peștele, se încinge uleiul de măsline într-o tigaie generoasă și se călește usturoiul curățat și tăiat feliuțe subțiri, peste care se adaugă vinul și se lasă până ce dă în două clocote, după care se adaugă sosul de roșii și se lasă la fiert timp de 5 minute.

3. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius și se adaugă în sosul preparat lingura de busuioc și cea de zeamă de lămâie.

4. Se așează peștii într-o tavă și se toarnă peste ei sosul obținut în tigaia de pe aragaz, apoi se pune tava la cuptor pentru 55 de minute, pe grătarul din mijloc.

Tips: 1. Nu răsuci peștele, altfel riști să-l fărâmi.
          2. Din când în când, ia câte o lingură de sos din tavă și pune-o peste pește, ca să nu se usuce foarte tare, dar să prindă totuși o crustă crocantă.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 dec